معاون علمی رئیس جمهور بر بسترسازی برای استفاده از ظرفیت‌های نخبگان افغانستانی تاکید کرد

به گزارش ایراف، مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری خبر داد که نشست معاون علمی رئیس‌جمهور با برخی از اعضای جامعه نخبگانی افغانستان امروز در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برگزارشد.

بر اساس گزارش این مرکز، هدف از این نشست، بسترسازی برای استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت‌های نخبگانی کشور افغانستان بود و این مطالبه‌ای بود که از سوی حاضرین در این جلسه بارها طرح شده بود.

حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری در این جلسه، «معرفی ظرفیت‌های نخبگانی افغانستان به ایران» را نقطه شروعی برای تعاملات فناورانه بین دو کشور دانست و گفت دو کشور (ایران و افغانستان) از ظرفیت بالایی برای همکاری علمی و فناورانه برخوردار هستند.

وی در مورد تجربه‌ای که در دانشگاه صنعتی شریف و در مواجهه با دانشجویان افغانستانی داشته‌‌است گفت که «هوش‌مندی» و «پشتکار» دو خصیصه‌‌ای است که همواره در دانشجویان افغانستانی سراغ داشتم اما نکته و پرسش اصلی اینجا است که ما چقدر توانسته‌ایم، این ظرفیت‌ها و ویژگی‌های نخبگانی کشور همسایه را تبیین کرده و از آن‌ها استفاده‌کنیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به مسئولیتی که در این بنیاد بر عهده دارد، گفت: نگاه به آینده، از مهم‌ترین دغدغه‌هایی است که در بنیاد ملی نخبگان دنبال می‌کنیم.

وی افزود که در موضوع مهاجرین افغانستانی نباید از نظر دور داشت، چشم‌انداز آنها برای رشد علمی و بررسی این مهم است که این بخش از جامعه تا چه اندازه اجازه رشد دارند و چه چشم اندازی برای خود مترتب هستند.

وی با بیان اینکه سیاست دولت چهاردهم بر استفاده کامل از تمام ظرفیت‌های کشور افغانستان استوار است، تصریح کرد: زبان مشترک یکی از دلایلی است که این استفاده حداکثری را ضرورت می‌بخشد و گسترش این زبان از طریق فناوری‌های جدید تحقق‌پذیر است.

پیشنهاد:   نقش زبان فارسی در توسعه تجارت و اقتصاد کشورهای حوزه نوروز

وی در اظهاراتش گفت: در مسیری که پیش رو داریم می کوشیم تا کم‌کاری‌های گذشته در تعامل با جامعه نخبگانی افغانستان و استفاده از ظرفیت‌های آن‌ها را جبران کنیم و این مهم را در قالب برنامه ریزی‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت عملیاتی کنیم.

افشین همچنین، برگزاری نمایشگاهی از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در کشور افغانستان یا استان خراسان رضوی را برای معرفی توانمندی‌های فناورانه کشور مفید دانست و گفت: حوزه‌های هوش مصنوعی، کوانتوم، تجهیزات پزشکی و فنی و مهندسی می تواند از موضوعات این همکاری مشترک باشد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان در پایان تاکید کرد: اولین قدم در این مسیر، شناسایی ظرفیت‌ها است و می توان در خلال برگزاری این همایش ضمن معرفی نخبگان افغانستانی، از برخی چهره‌های علمی ایران هم دعوت کرد تا هم‌افزایی و تبادلات علمی ضمن این آشنایی کلید بخورد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=45317
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x