سخنگوی وزارت خارجه روسیه، دومین نشست دوحه درباره افغانستان که با میزبانی سازمان ملل برگزار شد را «ناکام» توصیف کرد.
او در عین حال تاکید کرده که هر ابتکاری درباره افغانستان بدون حمایت کابل و کشورهای منطقه، محکوم به شکست است.
به گزارش ایراف، ماریا زاخارووا؛ سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز سهشنبه، اول اسفند دومین نشست نمایندگان ویژه کشورها در امور افغانستان به میزبانی آنتونیو گوترش؛ دبیرکل سازمان ملل متحد در دوحه را «ناکام» خواند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه این اظهارات را در یک نشست خبری بیان کرده است.
زاخارووا گفت که در این نشست «هیچ تصمیمی در مورد برنامههای از قبل اعلام شده سازمان ملل برای ایجاد پست فرستاده ویژه این سازمان و یک گروه تماس کوچک برای افغانستان گرفته نشد.»
او افزوده است که «متأسفانه چنین موضوعات مهمی بدون توضیح مناسب در دستور کار قرار گرفت».
سخنگوی وزارت خارجه روسیه تأکید کرده: «هرگونه ابتکار چه ایجاد یک پست و چه فرمت جدید بدون حمایت کابل و کشورهای منطقه محکوم به شکست است.»
زاخارووا همچنین گفته است که هیأت حکومت سرپرست افغانستان به دلیل «شرایط تحقیرآمیز» ناشی از این واقعیت که تنها اجازه داشتند در نشستهای کوچک با حضور نمایندگان جامعه مدنی افغانستان شرکت کنند، از اشتراک در این نشست خودداری کرد.
وی افزود: نمایندگان جامعه مدنی در این نشست توسط غربیها و بدون رضایت حکومت سرپرست افغانستان و حتی شورای امنیت سازمان ملل متحد، انتخاب شده بودند و روسیه به نشانه همبستگی با حکومت افغانستان از دیدار با آنها خودداری کرد و شماری از شرکای این کشور هم از این رویه پیروی کردند.
دومین نشست نمایندگان ویژه کشورها در امور افغانستان روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری در دوحه به میزبانی آنتونیو گوترش؛ دبیرکل سازمان ملل متحد برگزار شد.
دبیرکل سازمان ملل متحد پس از پایان این نشست، در یک نشست خبری آن را «سازنده» توصیف کرد و گفت که اشتراککنندگان روی «مسائل کلیدی» اتفاق نظر داشتند.
این در حالی است که در جریان این نشست، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که نماینده ویژهاش با نمایندگان زنان و جامعه مدنی افغانستان در حاشیه این نشست دیدار نمیکند.
دبیرکل سازمان ملل متحد در کنفرانس خبری خود از این تصمیم روسیه، ابراز تأسف کرد.
حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رییس جمهور ایران در امور افغانستان نیز به دلیل همزمانی ملاقاتش با دبیرکل سازمان ملل نتوانست در نشست نمایندگان جامعه مدنی افغانستان شرکت کند.
پیشنهاد می شود: تأکید ایران و سازمان ملل بر اتخاذ رویکردهای منطقهای در قبال افغانستان