به گزارش ایراف، در این دیدار، دو طرف پیرامون گسترش روابط دوجانبه، همکاریهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و تسهیل در امور مهاجرین و صدور ویزا بحث و تبادلنظر کردند.
در این نشست، بازار بای کعبهیوف سرکنسول جمهوری ترکمنستان، شمسالزمان سرپرست کنسولگری جمهوری اسلامی پاکستان، حمیدرضا احمدی سرپرست کنسولگری جمهوری اسلامی ایران، قاسم کبان سرپرست کنسولگری جمهوری ترکیه، جعفر فتایوف سرکنسول جمهوری ازبکستان، میرام اکه نماینده تجاری سفارت جمهوری قزاقستان در مزار شریف؛ و شماری دیگر از دیپلماتهای مقیم ولایت بلخ حضور داشتند. همچنین، محمد امین صادق، رئیس نمایندگی خارجه طالبان در ولایت بلخ، نیز در این نشست شرکت کرد.
در آغاز نشست، نمایندگان کشورها هر یک بهنوبهی خود دیدگاهها، پیشنهادها و چالشهای موجود در روند کاریشان را با والی طالبان در ولایت بلخ شریک ساختند و خواهان تسهیل در همکاریها بهویژه در بخشهای اقتصادی، تجاری و فرهنگی شدند.
سپس محمد یوسف وفا والی طالبان در ولایت بلخ گفت: بازگشایی کنسولگریها در یک کشور نهتنها نماد روابط دوستانه کشورها است، بلکه بهمثابه پلی برای گسترش تعاملات دوجانبه عمل میکند.
وی در ادامه مدعی شد که گروه طالبان بر پایه یک نظام واحد شکل گرفته است، آماده تعامل مثبت با جهان است و تهدیدی برای هیچ کشور همسایه محسوب نمیشود.
وی همچنین مدعی شد که شرایط امنیتی در کشور بهطور کامل تأمین شده، فساد از میان برداشته شده و یک حکومت مرکزی تحت رهبری واحد بر کشور حاکم است.
والی طالبان در ولایت بلخ همچنین از کشورهای ایران و پاکستان بهخاطر میزبانی از مهاجرین افغان در بیش از چهار دههی گذشته قدردانی کرده و از آنان خواست تا در روند بازگشت داوطلبانه مهاجرین به کشور، تسهیلات لازم را فراهم سازند.
وی همچنین از کنسولگریهای مقیم بلخ خواست تا در روند صدور ویزا برای ساکنان ۹ ولایت شمال و شمالشرق کشور که برای اخذ ویزا به بلخ مراجعه میکنند، تسهیلات بیشتری فراهم کنند.
در پایان سر کنسولهای پنج کشور در این نشست، اعلام آمادگی کردند تا در بخشهای مختلف از جمله کمک های بشردوستانه، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، تجاری، زراعت، پروژههای زیربنایی با ادارات مربوطه در افغانستان همکاری نمایند.