حسن کاظمی قمی؛ سفیر و نماینده ویژه رئیس جمهور ایران از دیدار و گفتوگوی نمایندگان ایران، پاکستان، چین و روسیه به عنوان اعضای اصلی گروه تماس منطقهای پیش از آغاز رسمی نشست دوحه، خبر داد و هدف از این دیدار را مرور وضعیت قبل از آغاز این نشست خوانده است.
به گزارش ایراف، حسن کاظمی قمی؛ سفیر و نماینده ویژه رییس جمهور ایران، امروز یکشنبه، ۲۹ بهمن، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: نشست مهمی با همکارانم از چین، پاکستان و روسیه انجام شد.
وی افزود: کمیته تماس منطقهای فرایندی مهم و اثرگذار است. پس از دیدار ماه گذشته در کابل؛ وضعیت را قبل از جلسه دوحه مرور کردیم.
به گفته نماینده ویژه رییس جمهور ایران در امور افغانستان «مسئله مشترک؛ مردم افغانستان، امنیت جمعی و فرایندی است که بتواند امنیت و ثبات، همچنین رفاه مردم را تضمین کند.»
ایران، روسیه و چین با تعیین یک نماینده ویژه جدید از سوی سازمان ملل برای افغانستان موافق نیستند.
پاکستان هنوز موضع روشنی در این مورد ندارد.
حکومت سرپرست افغانستان نیز پیش از این با تعیین یک نماینده جدید از سوی سازمان ملل مخالفت کرده است.
کمیته تماس منطقهای براساس پیشنهاد تهران تشکیل شده و در چارچوب آن، وزارت خارجه حکومت سرپرست افغانستان برای اولین بار در ماه گذشته میزبان اولین نشست نمایندگان ویژه کشورهای منطقه در کابل بود.
سفیر و نماینده ویژه رییس جمهور ایران پیشتر از دیدار و گفتگویش با سهیل شاهین؛ نماینده و رییس دفتر سیاسی حکومت سرپرست افغانستان در حاشیه نشست دوحه خبر داد.
قمی گفت: «گفتگوی مفصل، سودمند و صریح با نماینده حکومت سرپرست افغانستان در دوحه صورت گرفته و تاکید شد که قرنها همجواری، هموندی و همسایگی، توام با همکاری در حوزه تمدنی مشترک، دینی یکسان و فرهنگی همسان سبب شده دفاع از کیان همه اقشار مردم افغانستان فارغ از سیاستها و صورتها مبنای دیپلماسی ایران باشد.»
دیدار با نماینده سوئیس
حسن کاظمی قمی، همچنین در پستی جداگانه در شبکه ایکس از دیدارش با نماینده سوئیس خبر داد و نوشت: طی دیدار نماینده سوئیس توجه داده شد؛ کاربرد “باید” در نظام بینالملل از ناحیه خود قدرتهای بزرگ بیاثر و ناممکن شده است. آیا چندجانبه گرایی غرب توانست با “باید” از مردم غزه صیانت کند؟
به نوشته کاظمی قمی، افغانستان سوئیس نیست، گرچه کوهستان و طبیعت زیبا دارد. مردم آن یک قرن “بایدها” را ناممکن کردند.
تصمیمگیری در نشست دوحه، مشورتی، همهجانبه و غیرتحمیلی باشد
کاظمی قمی همچنین، در پستی در شبکه ایکس، اهداف و انتظارات ایران از این نشست را اینگونه توضیح داده است:
عصر نشست دوحه آغاز خواهد شد. تمرکز چنین است:
۱. تصمیم جمعی برای روندهای بینالمللی مبتنی بر مشورتی همهجانبه و غیرتحمیلی باشد.
۲. اولویتهای موضوعی افغانستان در نظر باشد.
۳. تصمیمات مبتنی بر منافع متقابل و مشروع افغانستان، همسایگان، منطقه و محیط بینالملل باشد.
گفتنی است که دومین نشست نمایندگان ویژه کشورها برای افغانستان قرار است عصر امروز در دوحه آغاز شود.
در همین حال، مقامات سازمان ملل متحد در نشست دوحه به رسانهها گفتهاند که نمایندگان جریانهای سیاسی مخالف طالبان در این نشست دعوت نشدهاند و حکومت سرپرست افغانستان نیز به دلیل عدم تحقق پیش شرط های خود از شرکت در آن خودداری کرده است.
حسن کاظمی قمی:تصمیمگیری در نشست دوحه، مشورتی، همهجانبه و غیرتحمیلی باشد