به گزارش ایراف، نورالحق انور در ادامه افزود: حکومت طالبان به آینده میاندیشد نه به گذشته. بر همین اساس، عفو عمومی اعلام شده و حتی کسانی که برای دو دهه در برابر طالبان جنگیدهاند، مشمول این عفو هستند. کسی حق ندارد در پی انتقامجویی باشد.
در همین حال، عبدالله سرحدی، والی بامیان هم در این مراسم به عوامل رنج گذشته مردم افغانستان اشاره کرد و اختلافات قومی، زبانی و مذهبی را یکی از ریشههای آن دانست.
او تاکید کرد: «وظیفه حکومت است که مانع تکرار این اختلافها شود. همه ما باید از گذشته درس بگیریم.»
همچنین، مدارعلی کریمی بامیانی، معاون وزارت شهرسازی و مسکن و برگزارکننده این همایش، گفت که جامعه هزاره و اهل تشیع افغانستان خشونت را کنار گذاشته و از نظام کنونی حمایت میکنند.
وی اضافه کرد: «ما جامعه هزاره افغانستان، فصل خشونت و نفرت را بستهایم. همانطور که در گذشته با سایر اقوام برادری داشتیم، اکنون نیز این برادری ادامه دارد.»
در پایان این مراسم، سخنرانان حملات پیاپی رژیم صهیونیستی به نوار غزه را به شدت محکوم کرده و خواستار محاکمه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم، در دادگاههای بینالمللی شدند.
افغانستان طی دهههای گذشته همواره با چالشهای شدید تنش قومی و مذهبی روبهرو بوده است. تنوع گسترده اقوام، از جمله پشتونها، تاجیکها، هزارهها و ازبکها، همراه با حضور گرایشهای مذهبی مختلف، همواره عامل پیچیدگیهای سیاسی و اجتماعی در این کشور بوده است. این اختلافات در طول زمان به درگیریها و بیثباتیهای متعدد منجر شده است.
با این حال، حکومتهای گذشته تلاشهایی برای ایجاد وحدت ملی و کاهش تنشهای اجتماعی انجام دادهاند. از جمله اعلام عفو عمومی پس از جنگها که هدف آن بازسازی اعتماد میان شهروندان بود. در حال حاضر، سیاستهای اعلامشده از سوی حکومت طالبان نیز در جهت حفظ ثبات و کاهش شکافهای اجتماعی، به ویژه پس از تحولات اخیر، تلاشی برای تقویت وحدت ملی است؛ اگرچه چالشها و تردیدهای بزرگی در اعمال آن وجود دارد.