به گزارش ایراف، به نقل از تلویزیون ملی افغانستان، این مقام طالبان افزوده که طالبان با قاچاقچیان و تولیدکنندگان مواد مخدر برخورد قانونی میکند و اجازه تولید این مواد را نمیدهد.
احمدی در ادامه گفته که طالبان با جدیت با کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر مبارزه میکند و افراد متخلف را به نهادهای قضایی میسپارد.
این در حالی است که پیش از این رییس ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران اعلام کرده بود که تولید هروئین و متامفتامین در افغانستان، زیرزمینی شده و این مسأله یک خطر جدی است.
حسین ذوالفقاری، رییس ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران در دیدار با نماینده دائم هلند در وین گفته بود که ایران دو هزار کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و پاکستان دارد که این مرزها به صورت یکطرفه کنترل میشوند.
به گفته این مقام ایرانی تا زمانی که امنیت و توسعه در افغانستان ایجاد نشود، مشکل مواد مخدر و سایر مشکلات این کشور حل نخواهد شد.
از سوی دیگر دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در آذرماه امسال در یک خبرنامه گفته بود که تولید تریاک در افغانستان نسبت به سال گذشته میلادی ۳۰ درصد افزایش داشته است.
در این گزارش آمده است که در سال ۲۰۲۴ میلادی تولید تریاک در این کشور به ۴۳۳ تن رسیده است، اما این رقم ۳۰ درصد بیشتر از سال گذشته میلادی است.
این نهاد گفته است که تولید تریاک در افغانستان همچنان ۹۳ درصد کمتر از سال ۲۰۲۲ است، سالی که در آن طالبان منع کشت کوکنار را اعلام کردند.
بیشتر بخوانید:
سیل در افغانستان؛ ۸۰ قربانی در یک ماه
در آرزوی اتصال زمینی به چین؛ قرارداد فاز دوم کریدور واخان امضا شد