فرست پست: روابط طالبان و پاکستان احتمالا بهبود نخواهد یافت

به گزارش ایراف، وب سایت فرست پست در یادداشتی که امروز منتشر کرده نوشته است که چرا پاکستان به افغانستان حمله می کند؟ و چرا روابط دو کشور به سطح پایینی رسیده است؟

در این یادداشت آمده است که طالبان و پاکستان زمانی متحد محسوب می شدند اما در سال های اخیر به دشمنان یکدیگر تبدیل شده اند. در پی حمله اخیر ارتش پاکستان به افغانستان طالبان اعتراض شدیدی کرد و هشدار داد که حاکمیت ارضی افغانستان یک خط قرمز است.دولت طالبان این حملات را وحشیانه و تجاوز آشکار خواند.

این حملات جدیدترین اوج خصومت بین افغانستان و پاکستان از سال 2021 تاکنون است. به گزارش خبرگزاری فرانسه این حمله با استفاده از جت ها و هواپیماهای بی سرنشین به مخفیگاه های تی تی پی صورت گرفته است.طالبان در ادامه واکنش به این حمله کاردار پاکستان را روز چهارشنبه احضار کردند تا محکومیت شدید خود را علیه این حملات انجام دهند.

در ادامه این یادداشت آمده است که در گذشته اخیر، تنش‌ها بین دو کشور همسایه بالا بوده است و اسلام‌آباد مکرراً دولت افغانستان را به پناه دادن به گروه‌های مسلح، به‌ویژه تحریک طالبان پاکستان متهم می‌کند، که ادعا می‌کند این گروه حملات برون مرزی را با هدف قرار دادن نیروهای امنیتی پاکستان انجام می‌دهد.

همین هفته گذشته، جنگجویان تحریک طالبان پاکستان مسئولیت کشتن دست کم 16 سرباز پاکستانی را در وزیرستان جنوبی در یکی از مرگبارترین حملات اخیر بر پرسنل امنیتی بر عهده گرفتند. عثمان اقبال جادون، دیپلمات پاکستانی هفته گذشته در یک جلسه توجیهی شورای امنیت سازمان ملل گفت: «تی تی تی پی با 6000 جنگجو، بزرگترین سازمان تروریستی است که در افغانستان فعالیت می کند. با داشتن پناهگاه های امن نزدیک به مرز ما، تهدیدی مستقیم و روزانه برای امنیت پاکستان است.

پیشنهاد:   کشته شدن ۹ پیکارجو از جمله دو فرمانده آنان در پاکستان

داده‌ها نشان می‌دهد که سال 2023 یکی از خونین‌ترین سال‌ها در تاریخ اخیر پاکستان بوده است، با بیش از 650 حمله در سراسر این کشور و کشته شدن نزدیک به 1000 نفر، عمدتاً از سازمان‌های مجری قانون و ارتش. مسئولیت بیشتر حملات بر پرسنل امنیتی را طالبان پاکستان و سایر گروه های مسلح نسبتا کمتر شناخته شده بر عهده گرفتند.

با این حال، طالبان پناه دادن به گروه های مسلح یا اجازه استفاده از قلمرو آنها برای حملات فرامرزی را رد می کند.

از دوستی تا دشمنی

فرست پست در ادامه می آورد از نظر تاریخی، پاکستان به عنوان حامی طالبان افغانستان دیده می‌شود که برای اولین بار در سال 1996 به قدرت رسید. اعتقاد بر این بود که این کشور تأثیر قابل‌توجهی بر رهبری طالبان دارد که از آنها پناه می‌گرفت، از آنها حمایت مالی می‌کرد و از طریق دیپلماتیک محافظت می‌کرد.

زمانی که طالبان در سال 2021 قدرت را به دست گرفتند، اسلام آباد تصور کرد که روابط خوب آنها نیز از سر گرفته خواهد شد. در واقع، سپهبد فیض حمید، رئیس وقت سازمان استخبارات بین‌سرویس پاکستان، در کابل، پایتخت افغانستان، به عنوان یک پیروز به نظر می‌رسید. او در حالی که لبخند می زد و در هتل پنج ستاره سارینا چای می نوشید به یک روزنامه نگار غربی گفت: “لطفا نگران نباشید – همه چیز درست خواهد شد.”

با این حال، امیدهای پاکستان در 12 ماه اول حکومت طالبان در کابل از بین رفت. به گفته آدام واینستین، معاون برنامه خاورمیانه در اندیشکده ایالات متحده، موسسه کوینسی، طالبان معتقد بودند که دیگر به پاکستان متکی نیستند.

پیشنهاد:   آموزش دختران در افغانستان محور نشست سازمان همکاری اسلامی در اسلام‌آباد

این یادداشت می نویسد که طالبان در حال ایجاد مشارکت های جدید است.بسیاری از کشورها مانند چین، روسیه، ایران و برخی از کشورهای آسیای مرکزی محتاطانه با طالبان درگیر هستند.

باید دید که آیا روابط افغانستان و پاکستان می تواند به روابط گذشته بازگردد، اما کارشناسان معتقدند که ممکن است این اتفاق نیفتد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=45414
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x