یاراحمدی: ضروری است کمیساریا در حمایت‌های خود در حوزه بهداشت و درمان پناهندگان به ایران تجدید نظر کند

به گزارش ایراف؛ نادر یاراحمدی که در راس هیاتی برای شرکت در اجلاس کمیته اجرایی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد(آکسکام) به ژنو سوئیس سفر کرده است، با هدف تبیین انتظارات دولت جمهوری اسلامی ایران در حوزه پناهندگان، با فیلیپو گرندی کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل دیدار کرد.

در این دیدار که در حاشیه اجلاس اکسکام در ژنو برگزار شد، یار احمدی ضمن قدردانی از حمایت‌های کمیساریا و تلاش‌های دفتر نمایندگی کمیساریا در تهران در حوزه پناهندگان گفت: افزایش جمعیت اتباع خارجی و فشار بر زیرساخت‌های آموزشی، اقتصادی، فرهنگی- اجتماعی، بهداشتی -درمانی از یکسو و همخوانی نداشتن بودجه کمیساریا با نیازمندی‌ها و هزینه‌های پناهندگان در کشور از سوی دیگر موجب مشکلات زیادی شده است.

اولویت ایران اسکان پناهجویان آسیب‌پذیر در کشور ثالث است

وی افزود: اولویت کشور ما اسکان پناهندگان آسیب پذیر در کشورهای ثالث است و این در حالی است که با وجود قول جنابعالی در آخرین سفر خود به ایران (سال ۱۴۰۰) مبنی بر افزایش پناهندگان آسیب پذیر تحت پوشش بیمه، متاسفانه نه تنها افراد تحت پوشش افزایش پیدا نکرد، بلکه از ۱۲۰ هزار نفر به ۹۵ هزار نفر کاهش یافت.

وی تاکید کرد: ضروری است کمیساریا در حمایت‌های خود در حوزه بهداشت و درمان پناهندگان به ایران تجدید نظر کند و حمایت‌ها به صورت محسوس افزایش یابد.

تنها یک درصد از هزینه‌های مهاجران از سوی منابع بین‌المللی تامین می‌شود

یاراحمدی با تاکید بر مهمترین سیاست دولت ایران و کمیساریا که بازگشت داوطلبانه پناهندگان است، خواستار افزایش سهمیه اسکان مجدد پناهندگان در کشورهای ثالث شد و افزود: بر اساس برآوردها، چیزی کمتر از یک درصد هزینه‌های جاری پناهندگان در ایران از سوی منابع بین‌المللی تامین می‌شود و امکان میزبانی بیشتر از اتباع افغانستانی وجود ندارد و آنها باید به کشور خود بازگردند.

پیشنهاد:   رییس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی: کشورهای دیگر سهم خود را در قبال پناهندگان افغان در ایران پرداخت کنند

یاراحمدی خاطر نشان کرد: در صورت عدم مسئولیت پذیری و تقسیم منصفانه بار میزبانی از پناهندگان توسط جامعه بین المللی، جمهوری اسلامی ایران در سیاست‌ها و برنامه‌های مهاجرتی خود تجدیدنظر خواهد کرد.

رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور تصریح کرد: باید توجه داشت مسائل سیاسی از جمله تحریم نباید حوزه فعالیت‌های بشردوستانه را تحت تأثیر قرار دهد، بنابراین با توجه به جدا بودن موضوعات بشردوستانه از مسائل سیاسی، جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری با حامیان مالی برای حمایت از پناهندگان در کشور است.

کمیساریا باید هزینه‌های تحصیلی دانش‌آموزان مهاجر را تامین کند

وی اضافه کرد: با توجه به فشار مضاعف بر سیستم آموزشی کشور به دلیل تحصیل رایگان اتباع افغانستانی در کشور ضروری است تا کمیساریا بودجه مربوط به پوشش هزینه‌های مربوط به تحصیل آنها از جمله ساخت مدرسه جدید، بهسازی و تجهیز مدارس و تأمین هزینه.های معلم را افزایش دهد.

یاراحمدی اظهار داشت: برای تحصیل دانش آموزان اتباع خارجی ۲۵ هزار کلاس درس نیاز است، اما از سال ۲۰۲۱ میلادی تاکنون تنها ۲۱ مدرسه با حمایت کمیساریای پناهندگان در کشور ساخته شده است و این تعداد پاسخگوی نیازها نیست.

کمک‌های بین‌المللی در ۴۰ سال گذشته متناسب با هزینه‌های ایران برای مهاجران نبوده است

فیلیپو گرندی با قدردانی از سیاست‌های ارزنده دولت جمهوری اسلامی ایران در ارائه خدمات به پناهندگان در زمینه‌های مختلف آموزشی، بهداشت و درمان اذعان داشت: با افزایش تعداد اتباع افغانستانی شرایط دولت ایران سخت تر شده است در حالی که کمک‌ها متناسب با خدمات ارائه شده به پناهندگان در این ۴۰ سال نبوده است.

پیشنهاد:   نادر یار احمدی: اتباع غیر مجاز هر چه زودتر کشور را ترک کنند

وی گفت: با وجود شرایط سخت جهان اطمینان می‌دهم که حتما به تلاشهای خود برای جذب منابع ادامه خواهم داد و همه مسیرهای ممکن از جمله بخش خصوصی و توسعه محور را در نظر خواهم داشت.

این در حالی است که هفتاد و پنجمین نشست سالانه کمیته اجرائی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد (اکسکام) در مقر سازمان ملل در ژنو برگزار شد؛ این نشست هر ساله با حضور مقامات عالی رتبه کشورها و نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی در ارتباط با موضوع پناهندگان برگزار می‌شود.

در این نشست سالیانه نمایندگان و مقامات کشورهای مختلف در خصوص تعهدات جامعه بین‌المللی برای حمایت از پناهندگان و کشورهای میزبان آنان و برنامه‌های کمیساریا به ایراد سخنرانی می‌پردازند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=38523
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها