به گزارش ایراف؛ روز دوم نشست دوحه 3 امروز دوشنبه از ساعت 08:30 صبح پشت درهای بسته آغاز شد. براساس دستور کار اعلام شده قرار است ابتدا «رزمری اَن دیکارلو»، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی و میزبان این نشست سخنرانی کند و پس از آن ذبیح الله مجاهد که به نمایندگی از طالبان به دوحه رفته است در رابطه با موادمخدر و بخش خصوصی سخنرانی خواهد کرد.
مبارزه با مواد مخدر و توانمند سازی بخش اقتصاد موضوع نشست امروز دوحه 3 است.
سخنگوی طالبان با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس درباره روز دوم نشست دوحه نوشته است که در نشست امروز نمایندگان طالبان در رابطه با موادمخدر و بخش خصوصی سخنرانی خواهد کرد.
مجاهد افزوده است که براساس دستور کار امروز، نماینده افغانستان در این نشست گزارشی با موضوع حفظ بخش خصوصی از طرف وزارت تجارت و بانک مرکزی ارائه خواهد شد و در ادامه درباره جلوگیری از (کشت) موادمخدر و جلب معیشت جایگزین گزارشی از سوی وزارت کشور طالبان ارائه خواهد شد.
براساس دستور کار، نشست امروز در دو بخش برگزار میگردد، بخش اول گفتگوهای آزاد بین نمایندگان مختلف و در بخش دوم نیز بحث و جمعبندی صورت میگیرد.
در روز اول دوحه 3 چه گذشت
روز اول نشست دوحه سوم دیروز یکشنبه با حضور هیات طالبان، نمایندگان ویژه کشورها در امور افغانستان و نمایندگان سازمانهای بینالمللی در دوحه برگزار شد، سخنگوی طالبان پس از این نشست گفت که جهان بهجای تعامل، افغانستان را تحریم میکند.
حمدالله فطرت، معاون سخنگوی طالبان نیز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس به نقل از مجاهد گفته است که شرکت هیات طالبان در نشست دوحه سوم به معنای آن است که حکومت این گروه طرفدار تعامل مثبت با جهان است.
او در ادامه گفته است که نشست دوحه سوم را فرصتی دانست تا در مورد رفع تحریمها علیه مقامات این گروه، برداشتن تحریمها بر سیستم مالی و بانکی و چالشهای اقتصادی صحبت شود.
مجاهد افزوده است با وجودی که اشغال و مداخلات کشورهای خارجی پایان یافته، جنگ و ناامنی از بین رفته و طالبان استقلال افغانستان را بهدست آورده؛ اما هنوز هم جهان به جای تعامل مثبت، راه تحریم را با افغانستان در پیش گرفته است.
به گفته مجاهد، ممکن است، حکومت طالبان با شماری از کشورها مشکل داشته باشد، اما این درست نیست که جهان بهجای تعامل، راه تقابل را در پیش گیرند و از ابزار فشار سیاسی، امنیتی و اقتصادی استفاده کنند.
سخنگوی طالبان در نشست دوحه سوم تصریح کرده است که با وجود تحریمها، کشت، تولید و قاچاق موادمخدر در افغانستان به صفر رسیده است، اما شماری از کشورها به جای استقبال از این اقدام مثبت، سیاست عدم همکاری را در پیش گرفتند.
هرچند که کشورهای مختلف جهان علاقمند تعامل با طالبان هستند اما نگرانیهای جدی در رابطه با عملکرد طالبان وجود دارد و به نظر نمیرسد که نتیجه دوحه 3 تفاوتی با دورههای قبل داشته باشد.
پیشنهاد می شود: آمریکا و سازمان ملل در برابر افغانستان و جهان؛ توقف در ایستگاه سوم؟