به گزارش ایراف؛ رزا اوتونبایوا در گزارشی مفصل، وضعیت افغانستان را در نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل توضیح داد و گفت تعامل با طالبان وسیلهای برای تشویق سیاستهایی است که میتواند افغانستان را دوباره به جامعه جهانی مدغم کند.
نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل هدف کنفرانس دوحه 3 را تقویت گفتوگو بین مقامات حاکم افغانستان (حکومت طالبان) و جامعه بینالمللی دانست.
این در حالی است که افغانستان با چالشهای پیچیده سیاسی، اقتصادی و بشردوستانه دست و پنجه نرم میکند.
او گفت: با وجود حفظ ثبات نسبی، نشانههای فزایندهای از نارضایتی مردم در افغانستان در حال ظهور است. این وضعیت یکجا با بحران رابطه جهان با افغانستان و مشکلات ساختاری برجسته شده در گزارش مستقل (فریدون سینیور اوغلی) که سال گذشته منتشر شد، تشدید شده است. جامعه بینالمللی (در افغانستان) همچنان در حالت مدیریت بحران قرار دارد و به همین دلیل از طرفهای دخیل خواسته میشود که برای دریافت راه حل پایدار به اهداف این گزارش متعهد بمانند.
پس از دو ماه مذاکرات و رایزنی بین مقامات سازمان ملل با حکومت سرپرست، ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت سرپرست گفت: طالبان در نشست دوحه شرکت میکنند.
عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه طالبان پس از انتشار صحبتهای مجاهد، در حساب رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که در جریان مذاکرات دو ماه گذشته با سازمان ملل، دستورکار و ترکیب نشست بعدی دوحه با حکومت سرپرست در میان گذاشته شده است.
او ادامه داد: اگر تغییری در ترکیب و دستور کار جلسه ایجاد شود، مسلماً در تصمیم گیری ما تاثیر خواهد داشت و سپس با همه طرفها در میان گذاشته خواهد شد.
قرار است سومین نشست دوحه در مورد افغانستان در ۳۰ جون و اول جولای در پایتخت قطر برگزار شود و حکومت طالبان نیز گفته که در این نشست شرکت میکند.