کنعانی: گروه تماس منطقه‌ای کانالی امن برای بهبود شرایط در افغانستان است

کنعانی: گروه تماس منطقه‌ای کانالی امن برای بهبود شرایط در افغانستان است-واکنش وزارت خارجه به اقدام یک طرفه طالبان-ایراف

ناصر کنعانی؛ سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: گروه تماس منطقه ای به پیشنهاد و ابتکار تهران، یک کانال تماس امن برای جستجوی یک سازوکار اجرایی از سوی همسایگان و کشورهای منطقه به منظور ایجاد شرایط بهتر در افغانستان است.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری هفتگی خود در مورد برآیند نشست ابتکار همکاری منطقه ای به عنوان اولین نشست ابتکار تشکیل گروه تماس منطقه ای با افغانستان توسط ایران گفت: اندیشه ایجاد گروه تماس منطقه ای با افغانستان حدود چهار ماه پیش توسط ایران در نشست فرمت مسکو پیشنهاد شد و در این زمینه رایزنی های گسترده ای در سطوح مختلف حکومت سرپرستی افغانستان و نمایندگان کشورهای همسایه و منطقه صورت گرفت که در نهایت به تشکیل هسته ای به نام گروه تماس منطقه ای با افغانستان، با حضور ۴ کشور ایران، پاکستان، روسیه و چین شد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران افزود: در نشست کابل، سفرا و نمایندگان ۸ کشور دیگر نیز حضور یافتند و تحولات افغانستان را در یک رویکرد منطقه محور مورد گفتگو و مذاکره قرار دادند.

وی تاکید کرد که گروه تماس منطقه ای یک کانال تماس امن برای جستجوی یک سازوکار اجرایی از سوی همسایگان و کشورهای منطقه، بر اساس الگوهای سنتی و بومی برای ایجاد شرایط بهتر برای ملت افغانستان است.

به گفته کنعانی، این بخشی از تلاش های ایران در چارچوب مشارکت با سایر همسایگان افغانستان و کشورهای منطقه برای ایجاد شرایط بهتر در کشور است.

وی در مورد برگزاری نشست دوحه از سوی دبیرکل سازمان ملل در مورد افغانستان تا دو هفته دیگر هم تاکید کرد که ایران همواره تلاش کرده در همه سازوکارهای منطقه ای و جهانی مرتبط با افغانستان حضور موثر و سازنده داشته باشد.

پیشنهاد:   تکذیب ثبت شرکت توسط اتباع خارجی و خرید پنهانی ملک

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران خاطرنشان کرد: هنوز در مورد این که این کشور در چه سطحی در نشست دوحه شرکت می کند، اطلاع دقیقی ندارد.

نشست ابتکار همکاری منطقه ای افغانستان روز دوشنبه هفته قبل، ۹ دلو به میزبانی وزارت امور خارجه حکومت سرپرست افغانستان با حضور نمایندگان ویژه، سفرا و دیپلمات های ۱۲ کشور در کابل برگزار شد.

حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه ریاست جمهوری و سفیر ایران در افغانستان در سخنانی در این نشست تأکید کرد: هدف دوره نخست از این گفتگوها باید مبتنی بر حفظ امنیت مردم افغانستان و محیط همسایگی آن باشد تا مطالعه جهت آماده سازی یک برنامه امنیت جمعی، در مقابله با ساختارها و سازمان های دهشت افکن تروریستی در دستور گفتگو قرار گیرد.

وی بر ضرورت توجه به این اولویت از سوی سازمان ملل تأکید کرده، در مورد هرگونه برخورد گزینشی و اولویت بخشی موارد تازه در مورد تحولات افغانستان هشدار داده است.

حقابه موضوع جدی گفت‌وگو با طرف افغانستانی است 

کنعانی در پاسخ به سوال دیگری در مورد مسأله حق آبه ایران از رودخانه هیرمند در افغانستان نیز گفت که خبر جدیدی در این حوزه وجود ندارد، اما این مسأله یکی از موضوعات جدی مورد گفتگو در تماس ها، گفتگوها و نشست ها در سطوح مختلف با حکومت سرپرست افغانستان است و ایران توقع دارد که افغانستان مطابق معاهده، به تعهدات خود برای تامین حق آبه این کشور عمل کند.

دو روز پیش، علی اکبر محرابیان، وزیر نیروی ایران هم در نشستی خبری با خبرنگاران درباره حقابه ایران از رودخانه هیرمند تاکید کرد: البته مقامات حکومت سرپرست افغانستان بهانه‌تراشی‌هایی می‌کنند که خشکسالی وجود دارد که امیدواریم با ادامه بارش‌ها، نسبت به تخصیص حقابه ایران اقدام کنند؛ در غیراین صورت از ابزارهای قانونی و حقوقی استفاده خواهیم کرد.
وزیر نیرو ضمن ابراز امیدواری نسبت به رهاسازی حقابه ایران از رود هیرمند با توجه به بارش های اخیر، گفت: پیگیری این موضوع همچنان در اولویت برنامه‌های وزارت نیرو است و پیگیری این موضوع حق مسلم ایران است و ما در این زمینه کوتاهی نخواهیم داشت و اگر به وعده خود عمل نکند براساس قوانین بین المللی پیگیری خواهیم کرد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=4403
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها