به گزارش ایراف، نشست رونمایی و بررسی نکته ها و بایسته های کتاب؛ «همزیستی تنش زا؛ رویکردی تازه در امنیت ملی پاکستان» با حضور و سخنرانی سید رسول موسوی دیپلمات پیشین و عضو ارشد وزارت امور خارجه ، محسن روحی صفت دیپلمات ارشد پیشین و سمیه مروتی مترجم کتاب و مدیر گروه بررسی ملاحظات استراتژیک هند در خاورمیانه چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ در تالار مرکز مطالعات خاورمیانه برگزار گردید.

سید رسول موسوی دیپلمات پیشین و عضو ارشد وزارت امور خارجه در این نشست گفت: در دانشگاه ها درس های مربوط به پاکستان واقعا وجود ندارد و این ضعف است. متاسفانه ما نه فقط درباره پاکستان بلکه درباره همه همسایگان هیچ کتاب خوب و درست حسابی نداریم. نه درباره عراق ، عربستان ، پاکستان و بقیه همسایگان واقعا کتاب خوبی وجود ندارد و این یک ضعف بزرگ است . 

او در مورد همزیستی تنش آمیز گفت: این کتاب خوبی است که ترجمه شده است.

دیپلمات پیشین و عضو ارشد وزارت امور خارجه در ادامه نشست با اشاره کتاب همزیستی تنش زا؛ رویکردی تازه در امنیت ملی پاکستان گفت : مهمترین پیام این کتاب در بحث نظری، بحث دولت امنیت ملی پایه است و این نکته اساس این کتاب است. نویسنده این کتاب دولت امنیت ملی را در پاکستان معرفی کرده است. 

موسوی بیان داشت: دولت امنیت ملی پایه است که تشخیص می‌دهد چه کسی در چه جایگاهی باشد و چنین ساختاری در پاکستان وجود دارد. پیام این کتاب این است در پاکستان به ژئواکونومیک توجه می شود نه ژئوپلیتیک. این کتاب بسیار کتاب خوب و جامعی است و می‌تواند دولت پنهان پاکستان را به خوبی به شما معرفی کند.

محسن روحی صفت دیپلمات ارشد پیشین از دیگر سخنرانان این نشست علمی بیان کرد: این کتاب بسیار کتاب خوبی است و در واقع بهترین کتابی است که درباره پاکستان نوشته شده است. براساس آنچه که کتاب گفته و تجربیات شخصی بنده در پاکستان مفهوم دیپ استیت در پاکستان و آمریکا متفاوت است‌. او همچنین افزود در پاکستان ارتش همان دیپ استیت است. در تبیین پاکستان باید به نکات زیاد و ابعاد مختلف این کشور توجه کنیم .

وی در ادامه گفت: باید بتوانیم ریشه های قدرت در پاکستان را بشناسیم و این کتاب ریشه های قدرت در پاکستان را به خوبی معرفی کرده است. در واقع این کتاب به خوبی به ساختار های پاکستان پرداخته است. 

دیپلمات ارشد پیشین عنوان کرد: اگر این کتاب را بخوانید تا سالهای سال می‌توانید مسائل پاکستان را بخوبی تحلیل کنید. بخوبی منطقه و تاثیر آن بر پاکستان را توضیح می‌دهد. پاکستان سال‌ها با چالش بقا مواجهه بود. پاکستان تا مرز نابودی رفته است اما جغرافیای استقلال طلبی باعث شد پاکستان به سمت رویکرد امنیت محور و نظامی محور حرکت کند.

روحی صفت ادامه داد: پاکستان به جای ملت سازی مجبور شد به نظامی گری بپردازد. در واقع تمام منابع پاکستان خرج مسائل نظامی می شد. استقلال سیاسی پاکستان توسط رهبران سیاسی صورت گرفت‌ اما بعدا بدست نظامیان افتاد و رهبری سیاسی تضعیف شد.

وی در پایان تاکید داشت: با خواندن این کتاب اطلاعات بسیار بی نظیری درباره پاکستان بدست خواهید آورد و خواندن این کتاب به همه توصیه میکنم.

سمیه مروتی مترجم کتاب و مدیر گروه بررسی ملاحظات استراتژیک هند در خاورمیانه در این نشست گفت: حوزه مطالعات جنوب آسیا به صورت  کلی و به صورت جزئی پاکستان و هند حوزه هایی هستند که کمتر مورد توجه قرار گرفتند.

خانم مروتی دلیل ترجمه کتاب را کمبود منابع معرفی کرد. او  بیان  کرد: شناخت ما از این کشورها به دلیل تمایل کمتر افراد بسیار کم است و صرفا محدود به خبرهای کوتاه خبرگزاری است. بخش بزرگی از نقصان به دلیل کمبود داده است. منابع برای تحقیق در زمینه پاکستان و افغانستان بسیار کم است. به همین جهت این کتاب را جسارت کردم و ترجمه این کتاب را شروع کردم . سعی کردم نویسنده کتاب پاکستانی باشد تا بتواند شناخت دقیقی را از پاکستان ارائه دهد.

او همچنین در مورد چالش های نشر و چاپ این کتاب گفت: یکی از سختی های کتاب این بود بتوانیم واژه فارسی برای برخی کلید واژه ها انتخاب کنیم . سعی کردم واژه ها را بصورت دقیق و با احتیاط انتخاب کنم. افزون بر این، به سختی توانستم ناشر مستقلی پیدا کنم که این کتاب را حمایت کند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=39440

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *