به گزارش ایراف، یوسف رحمان، دادستان کل تاجیکستان و مانوئل میکالر، سفیر آمریکا به گفتگو نشستند و توافقنامهای را برای همکاری نزدیک و میدانی در مبارزه با تروریسم به امضا رساندند.
براساس این توافق، طرفین اطلاعات شخصی و میدانی مظنونان و اقدامات تروریستی را تبادل خواهند. این توافق همچنین زمینه را برای همکاری بیشتر فراهم می کند.
نیویورک تایمز در گزارشی با اشاره به نقش فزاینده اعضای تاجیکستانی داعش خراسان درباره حملات اخیر این گروه تروریستی نوشت: تنها در سال گذشته، تاجیکها در حملاتی در روسیه، ایران و ترکیه و همچنین نقشههایی برای انجام حملات در اروپا که پیش از انجام خنثی شد، دخیل بودند.
گزارش افزود: کارشناسان میگویند گمان میرود داعش خراسان چندین هزار نیرو داشته باشد که تاجیکها بیش از نیمی از آنها را تشکیل میدهند.
رسانه آمریکایی نیویورک تایمز تأکید کرد آنچه اتباع تاجیکستان را در برابر جذب توسط داعش آسیبپذیر میکند، نظام کنونی، دینستیزی و فقر فزاینده در این کشور است که به نارضایتیها دامن میزند و میلیونها کارگر مهاجر را به جستجوی زندگی بهتر در خارج از این کشور سوق میدهد.
«محمد یعقوب مجاهد» وزیر دفاع و رئیس کمیسیون امور امنیتی حکومت طالبان پیش از این گفته بود اتباع تاجیکستانی و پاکستانی در حملات داعش بر مساجد، خانقاهها، علمای مذهبی و مکانهای عمومی در افغانستان دست داشتهاند.
وی همچنین تصریح کرده بود شمار زیادی از اتباع تاجیکستانی و پاکستانی در عملیات نیروهای طالبان کشته و شماری هم بازداشت شدهاند.
وزیر دفاع حکومت طالبان همچنین از کشورهای تاجیکستان و پاکستان خواسته بود تا مرزهایشان را کنترل کنند.
این درحالی است که بارها آمریکا به استفاده ابزاری از تروریسم متهم شده است و این کشور به تقویت داعش متهم است.
درباره ی افزایش حضور داعش و تی تی پی در مناطق مرزی افغانستان و تاجیکستان بخوانید.