عزم پاکستان برای تکمیل خط لوله صلح با وجود فشارهای آمریکا

عزم پاکستان برای تکمیل خط لوله صلح

به گزارش ایراف، حسن نوریان گفت: ما شاهد اراده سیاسی از جانب پاکستان برای تکمیل شدن این پروژه هستیم.

پاکستان و ایران در سال ۲۰۰۹ قرارداد ساختن این لوله گاز را امضا کردند که روزانه ۲۱ میلیون تا ۲۸ میلیون متر مکعب گاز را از جنوب ایران به ایالت‌های بلوچستان و سند در پاکستان انتقال می‌دهد.

این لوله انتقال گاز با طول ۱۹۰۰ کیلومتر که قرارداد آن برای ۲۵ سال است، بخش زیادی از انرژی را تامین خواهد کرد که پاکستان به آن نیاز دارد.

ایران گفته است که تاکنون دو میلیارد دلار را برای ساخت این لوله در خاک خود هزینه کرده است. با این حال، پاکستان به دلیل هراس از آسیب دیدن از تحریم‌های بین‌المللی بر ایران، کار ساخت این لوله را در خاک خود آغاز نکرده است.

پاکستان در سال ۲۰۱۴ خواستار تمدید ۱۰ ساله در کار ساخت این لوله شد که این مهلت نیز در سپتامبر سال گذشته منقضی شد. کارشناسان می‌گویند که ایران می‌تواند پاکستان را به دلیل کوتاهی در اجرای این قرارداد به محکمه بین‌المللی بکشاند.

به دلیل نگرانی از اقدام حقوق ایران، حکومت سرپرست پیشین پاکستان در ماه فوریه سال جاری ساختن ۸۰ کیلومتر از این لوله گاز را تصویب کرد تا از پرداخت ۱۸ میلیارد دلار جریمه به ایران به دلیل تاخیر این پروژه جلوگیری کند.

حکومت پاکستان گفته است که در صدد کسب معافیت از تحریم‌های ایالات متحده بر ایران است تا این پروژه در خاک پاکستان نیز کامل شود. با اینحال، ایالات متحده گفته است که از این پروژه حمایت نمی‌کند و به پاکستان هشدار داده است که از اجرای این پروژه پرهیز کند.

پیشنهاد:   ابراز علاقه‌ یکی از فرماندهان وابسته به دوستم برای سرمایه‌گذاری در بخش معدن افغانستان

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، ماه گذشته در یک کنفرانس خبری گفت: ما همواره به همگان توصیه کرده‌ایم که تجارت با ایران با خطر مواجهه با تحریم‌های ایالات متحده همراه است و به همه توصیه می‌شود که این موضوع را با دقت تحت غور قرار دهند.

نوریان به خبرنگاران در شهر کراچی گفت که این پروژه تحت محدودیت‌های بین‌المللی قرار ندارد و به گفته او، تهران و اسلام آباد سرگرم بحث در این مورد هستند. او به این پرسش پاسخ نداد که اگر پاکستان نتواند در سال روان این پرژوه را تکمیل کند، آیا با اقدام حقوقی از جانب ایران مواجه خواهد شد یا خیر.

گاز نخستین منبع انرژی هم برای صنایع و هم برای مردم عادی پاکستان است و آن کشور برای تامین آن از ایران و حتی کشورهای آسیای مرکزی تلاش دارد.

در این رابطه مطالعه تلاش پاکستان برای اجرای خط لوله گاز صلح علیرغم تهدید آمریکا پیشنهاد می شود.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=17935
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *