افزایش 16 درصدی صادرات ایران به پاکستان

صادرات ایران

به گزارش ایراف، وزارت بازرگانی پاکستان اعلام کرد واردات این کشور از ایران در سه‌ماهه نخست سال‌جاری میلادی با رشد ۱۶‌درصدی به ۲۸۶‌میلیون دلار رسیده‌است.

پاکستان در ماه‌های ژانویه تا مارس سال‌ قبل ۲۴۷‌ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده ‌بود. بر اساس این گزارش واردات پاکستان از ایران در سومین ماه ۲۰۲۴ با رشد ۲۵‌درصدی نسبت به مدت مشابه سال‌قبل مواجه ‌شده و به ۹۵.۶‌ میلیون دلار رسیده ‌است.

پاکستان همچنین در ماه فوریه ۸۶.۲‌ میلیون دلار و در ماه ژانویه ۱۰۴.۲‌ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده‌است. ایران نهمین منبع واردات پاکستان در مارس ۲۰۲۴ بوده‌ است. چین، عربستان و اندونزی به ترتیب سه رتبه نخست را از این نظر به خود اختصاص داده‌اند.

پاکستان در این ماه یک‌میلیارد و ۳۰۵‌ میلیون دلار کالا از چین وارد کرده‌است. بر اساس این گزارش در ۱۲ ماهه سال‌۲۰۲۳ کل واردات پاکستان از ایران با رشد ۱۳‌درصدی نسبت به سال‌قبل از مواجه‌شده و به ۹۴۴‌ میلیون دلار رسیده بود. پاکستان در سال‌۲۰۲۲ بالغ بر ۸۳۴‌ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده‌بود.

آمارها نشان می‌دهد طی سال‌های اخیر صادرات پاکستان به ایران بیش از ۲۰۰‌میلیون دلار نبوده و با روندی کاهشی از سال‌۲۰۲۰ به مرز صفر رسیده‌است. این در حالی است که واردات پاکستان از ایران روندی صعودی داشته‌ و از ۳۷۲‌ میلیون دلار در سال‌۲۰۲۰ به ۹۴۴‌ میلیون دلار در سال‌۲۰۲۳ رسیده‌است.

ابرهیم رئیسی، رییس جمهوری ایران نیز پیش از سفر به پاکستان در رابطه با همکاری های اقتصادی، سیاسی، تجاری و فرهنگی اعلام کرد: ظرفیت‌های بسیاری بین ایران و کشور دوست ما پاکستان وجود دارد که تبادل این ظرفیت‌ها می‌تواند در جهت منافع دو کشور و دو ملت مورد استفاده قرار بگیرد و ما در نشست‌هایمان تصمیم گرفتیم روابط دو کشور را در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و تجاری، حوزه های فرهنگی و همه سطوح ارتقا ببخشیم.

پیشنهاد:   حضور مقامات طالبان در کنفرانس ترانس هیمالیا چین

او افزود: سطح روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور قابل قبول نیست و تصمیم گرفتیم که سطح روابط تجاری و اقتصادی دو کشور را در گام اول به ۱۰ میلیارد دلار برسانیم.

در حقیقت انتظار می‌رود در سفر رییس جمهوری ایران علاوه بر حل موضوع خط لوله صلح، روابط تجاری دو کشور افزایش چشمگیری داشته باشد.

درباره ی درآمد 11میلیون دلاری خراسان جنوبی از صادرات به پاکستان بخوانید.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=15378
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها