دانشگاه ننگرهار میزبان کنفرانس بین‌المللی تغییرات آب‌وهوایی

دانشگاه ننگرهار میزبان کنفرانس بین‌المللی تغییرات آب‌وهوایی

وزارت تحصیلات عالی و اداره ملی حفاظت از محیط زیست حکومت سرپرست افغانستان اعلام کردند نشست بین‌المللی تغییرات آب‌وهوایی هفته آینده در دانشگاه ننگرهار برگزار می‌شود.

به گزارش ایراف، وزارت تحصیلات عالی و اداره ملی حفاظت از محیط زیست حکومت سرپرست افغانستان، امروز سه شنبه ۱۷ بهمن در یک نشست مشترک اعلام کردند که هفته آینده کنفرانس بین المللی تغییرات اقلیمی در دانشگاه ننگرهار برگزار خواهد شد.

لطف‌الله خیرخواه، معاون علمی وزارت تحصیلات عالی افغانستان گفت علاوه بر ارائه ۱۴۰ مقاله و تحقیق علمی در این کنفرانس، تلاش می شود تا نتایج علمی تغییرات اقلیمی و آسیب های موجود در افغانستان با جامعه جهانی به اشتراک گذاشته شود.

از سوی دیگر، مولوی عبدالسلام حقانی، معاون اداره ملی حفاظت از محیط زیست حکومت سرپرست افغانستان گفت در این کنفرانس این پیام را به جامعه جهانی خواهیم رساند که تغییر اقلیم یک موضوع بشردوستانه است و نباید از منظر سیاسی به این موضوع نگاه کرد.

 هشدار ۵ سازمان بین‌المللی درباره تغییرات اقلیمی در افغانستان این کنفرانس در حالی برگزار می‌شود که به تازگی سازمان اقدام علیه گرسنگی، سازمان بهداشت جهانی، سازمان بشردوستانه امداد اسلامی، سازمان بین‌المللی نجات کودکان و سازمان بین‌المللی ورلد ویژن نسبت به بدتر شدن شرایط اقلیمی در افغانستان هشدار داده‌اند.

این سازمان‌ها در بیانیه‌ای گفته‌اند که دست‌کم ۲۵ ولایت افغانستان با خشکسالی شدید روبه‌رو است.

براساس بیانیه این سازمان‌ها، ادامه خشکسالی‌ها در افغانستان بیش از نیمی از جمعیت کشور را تحت تاثیر قرار داده است.

سازمان بین‌المللی نجات کودکان گفته است کودکان و خانواده‌های دهقان در افغانستان، بیشترین ضرر را ناشی از خشک‌سالی متحمل خواهند شد. این نهاد افزوده است که کمبود باران و تداوم خشکسالی سبب شیوع بیماری‌ها از جمله وبا، تشدید فقر و زمینه کوچ اجباری خانواده‌ها خواهد شد.

پیشنهاد:   کاظمی قمی: در موضوع حقابه در چهارچوب منافع ملی حرکت می‌کنیم

بر بنیاد آمارهای سازمان‌های جهانی، حدود ۷.۸ میلیون کودک در افغانستان در سال جاری میلادی، غذای کافی ندارند و در صورت ادامه خشکسالی، زندگی این کودکان در معرض خطر قرار خواهد گرفت.

سازمان بین‌المللی نجات کودکان همچنان خاطرنشان کرده است که چهار میلیون زن باردار و شیرده به شمول ۳.۲ میلیون کودک زیر پنج سال در حال حاضر از سوءتغذیه شدید رنج می‌برند.

طبق اطلاعات نهادهای بین‌المللی، افغانستان از اول اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۵ ژانویه ۲۰۲۴، تنها ۴۵ تا ۶۰ درصد بارندگی را نسبت به سال‌های گذشته تجربه کرده است.

این در حالی است که ماه گذشته نیز دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) با ابراز نگرانی از تداوم خشکسالی در افغانستان گفته بود که این کشور در سال گذشته بدترین خشکسالی خود را طی ۳۰ سال اخیر تجربه کرده است.

 

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=4577
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها