به گزارش ایراف، براساس خبرنامه این وزارتخانه که امروز (چهارشنبه، ۳۰ مهر) منتشر شد، در سال ۱۴۰۴ سطح زیر کشت توتفرنگی در افغانستان به ۱۰۸۱ هکتار در شش ولایت رسید.
بیشترین حجم برداشت متعلق به ولایتهای بلخ، هرات و ننگرهار بوده است.
در مقایسه با سال گذشته که تنها ۵۷۵ هکتار زمین زیر کشت این محصول قرار داشت و مجموع تولید ۶۲۲ تُن بود، آمار امسال حاکی از توسعه چشمگیر در سطح کشت و بهرهوری است.
علاوه بر سه ولایت پیشتاز، توتفرنگی در ولایتهای بدخشان، پنجشیر و دایکندی نیز کشت میشود.
وزارت کشاورزی طالبان این محصول را یکی از اقلام ارزشمند کشاورزی افغانستان معرفی کرده و با توجه به شرایط اقلیمی مساعد، از گسترش کشت آن اعلام حمایت کرده است.
در خبرنامه آمده است که توتفرنگی تولید داخل از نظر کیفیت توان رقابت با نمونههای خارجی را دارد و بازار مناسبی در سطح ملی برای آن فراهم شده است.
این وزارتخانه گفته که با پشتیبانی از کشاورزان و توسعه گلخانهها، در تلاش است تا سطح تولید و ترویج این میوه خوشطعم را در افغانستان افزایش دهد.