مسئول میز آسیا در گروه بین المللی بحران با اشاره به گزارش اخیر این گروه درباره افغانستان و روابط آن با کشورهای منطقه و جهان میگوید که از نظر کارشناسان گروه بحران، تعامل با حکومت سرپرست افغانستان بهتر از اتخاذ سیاستهای انزواطلبانه می باشد.
به گزارش ایراف، پیر پرکاش گفت: ما سالها در گروه بین المللی بحران در مورد افغانستان کار کردهایم و اخیراً گزارشی در مورد دیپلماسی منطقهای همراه با حکومت سرپرست افغانستان منتشر کردهایم که هم نحوه رویکرد و تعامل کشورهای منطقه با آن را بررسی میکند و هم اینکه حکومت سرپرست چه انتظار دارد از روابط با همسایگان خود در زمانی که اکثر جهان از آنها دوری میکنند.
او افزود: همانطور که می بینید، نقشه ای وجود دارد که در واقع از گزارش ما در اینجا به تصویر کشیده شده است که به نوعی تصویری از تعامل حکومت سرپرست افغانستان با بقیه جهان به ویژه از نظر نمایندگی دیپلماتیک به ما می دهد.
به باور مسئول میز آسیای گروه بینالمللی بحران، «دلیل اینکه ما تصمیم گرفتیم این گزارش را تهیه کنیم این بود که خیلی زود پس از تسلط طالبان در آگوست 2021، ما می توانستیم نشانه هایی را ببینیم که بین دنیای غرب و بسیاری از مساعدت کنندگان افغانستان، همچنین دولتهای همسایه افغانستان در مورد چگونگی برخورد با وضعیت جدید افغانستان اختلافاتی وجود دارد و این موضوع از آن زمان تا کنون بوده است. به این معنی که قدرتهای غربی در مورد حقوق زنان و دختران و ایجاد یک دولت فراگیر را پیششرط هر گونه تعامل با حکومت سرپرست افغانستان قرار داده اند و همسایگان مسائلی دارند که شامل مسائل امنیتی، بهویژه مسائل مربوط به تروریسم، زیرساختها، اتصال منطقهای و مسائل اشتراکی آب یا تجارت منطقه ای را شامل میشود.
آنچه تحقیقات ما کاملاً آشکار کرده است، این مسئله می باشد که هیچ یک از این کشورها بهویژه از مواجهه با حکومت سرپرست افغانستان تا حدی غیرقابل پیشبینی هیجانزده نیستند، اما آنها باید به درجات مختلف به این نتیجه برسند که برخی سطوح از تعاملات اغلب به صورت مقطعی به نفع آنها بهتر از اتخاذ سیاست های انزواطلبانه است که بقیه جهان اتخاذ کرده اند.
معاون سیاسی نخست وزیر پیشتر گفته بود: جهان جز تعامل با حکومت سرپرست افغانستان راه دیگری ندارد؛ در انزوا نیستیم.