پاکستان: داعش در این کشور مستقر نیست، اتهامات طالبان نادرست است

به گزارش ایراف، شفقت علی خان، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان روز پنجشنبه در نشست خبری هفتگی خود ادعاهای افغانستان مبنی بر میزبانی و تسهیل اردوگاه های شبه نظامیان داعش توسط پاکستان را رد کرد و آن را «تبلیغات عجیب» خواند.

او در این نشست خبری گفت: مقامات طالبان به تازگی گفته‌اند که پاکستان در حال راه اندازی کمپ های آموزشی برای جنگجویان داعش و تسهیل حرکت آنها از طریق فرودگاه های اسلام آباد و کراچی برای آموزش در بلوچستان و خیبر پختونخوا با هدف انجام فعالیت های شبه نظامی در افغانستان است.

این مقام پاکستانی افزود اسلام آباد همچنین اغلب افغانستان را به پناه دادن و حمایت از گروه های شبه نظامی متهم می کند که حملات فرامرزی را در بحبوحه افزایش ستیزه جویان در استان های خیبر پختونخوا و بلوچستان آن انجام می دهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در بخش دیگری از این نشست گفت حکومت طالبان در کابل همواره می گوید که اجازه استفاده از خاک افغانستان توسط شبه نظامیان را نمی دهد و اصرار دارد که مسائل امنیتی پاکستان یک موضوع داخلی اسلام آباد است.

صادقانه بگویم، ما کاملاً این اتهامات را رد می کنیم. داعش در پاکستان مستقر نیست.” “این فقط نوعی تبلیغات عجیب و غریب است.”

او نگرانی پاکستان را در مورد پناهگاه های طالبان پاکستانی یا تحریک طالبان (TTP) در افغانستان تکرار کرد و افغانستان را به عنوان منبع “حمایت و تدارکات” برای عملیات شبه نظامیان تحریک طالبان پاکستان علیه پاکستان متهم کرد.

خان افزود: «این حملات بدون پناهگاه‌هایی که در افغانستان از آن برخوردار است نمی‌توانست انجام شود و ما همچنان به مقامات افغانستان می‌گوییم تا به این نگرانی واقعی و جدی رسیدگی کنند تا روابط دوجانبه ما بتواند به عنوان همسایگان خوب به پتانسیل کامل دست یابد.»

پیشنهاد:   حامیان طالبان در خوست علیه حملات هوایی پاکستان اعتراض کردند

اسلام آباد می گوید که همواره موضوع حملات فرامرزی را با دولت طالبان در میان گذاشته است.

این درحالی است که این موضوع همچنین در ماه های اخیر بارها به درگیری بین نیروهای مرزی دو کشور منجر شده است.

در ماه دسامبر، طالبان افغانستان اعلام کرد که بمباران هواپیماهای نظامی پاکستان در استان پکتیکا در شرق افغانستان دست کم 46 کشته برجای گذاشته است که بیشتر آنها کودک و زن بودند.

تنها چند روز بعد، وزارت دفاع افغانستان گفت که نیروهای طالبان «چند نقطه» را در همسایه پاکستان هدف قرار دادند که باعث تنش بیشتر روابط شد.

روابط بین دو کشور نیز از زمانی که پاکستان در نوامبر 2023 اقدام به اخراج بیگانگان غیرقانونی ساکن در این کشور کرد، تیره شد.

اگرچه پاکستان اصرار دارد که این کمپین تنها افغان‌ها را هدف قرار نمی‌دهد، بلکه تمام کسانی را که به طور غیرقانونی در پاکستان زندگی می‌کنند، هدف قرار می‌دهد، اما به طور نامتناسبی به افغان‌ها ضربه زده است و حداقل 800000 نفر تاکنون به کشورشان بازگردانده شده‌اند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=49060
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x