یوناما: ثبات نسبی کنونی در افغانستان بدون توجه به مسائل دیگر کافی نیست

ثبات نسبی کنونی در افغانستان بدون توجه به مسائل دیگر کافی نیست

رییس دفتر نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) اعلام کرده که نگرانی‌ کشورها در مورد حضور تروریست‌ها در افغانستان موجه است و ثبات نسبی کنونی در این کشور بدون توجه به مسائل دیگر کافی نخواهد بود.

به گزارش ایراف، رزا اوتونبایوا؛ رییس دفتر نمایندگی سیاسی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) شامگاه چهارشنبه، ۱۶ اسفند اعلام کرد که کشورهای منطقه و فرامنطقه، نگرانی‌های موجهی در مورد حضور تروریست‌ها در افغانستان دارند.

او در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان گفت که این نگرانی‌ها در گزارش‌های تیم نظارت بر تحریم‌های سازمان ملل متحد به خوبی بازتاب یافته است.

وی افزود: «این تنها داعش نیست که یک تهدید محسوب می‌شود، بلکه تحریک طالبان پاکستان نیز یک نگرانی بزرگ برای پاکستان است که شاهد افزایش فعالیت‌های تروریستی بوده است.»

رییس یوناما در این نشست گفت که افغا‌نستان برای دهه‌ها یک چالش برای جامعه‌ جهانی بوده است.

او افزود: «این کشور منبع بی‌ثباتی، صدور تروریسم به سایر نقاط جهان، منبع تولید ۸۵ درصد از تریاک در جهان و خانه‌ میلیون‌ها پناهنده‌ای بوده است که از این کشور رانده شده‌اند تا خانه‌ خود را در کشورهای همسایه‌ بسازند و میلیون‌ها نفر دیگر که انتخاب کرده‌اند خانه‌ خود را دورتر بسازند؛ جایی که پسران و دختران شان بتوانند تحصیل کنند.»

فرستاده‌ ویژه دبیرکل سازمان ملل گفت که ثبات نسبی که اکنون وجود دارد و تلاش‌های طالبان در راستای کاهش کشت تریاک و مبارزه با داعش، باید قدردانی شود، اما اگر به مسائل دیگر نیز توجه نشود، این دستاورد برای تضمین ثبات بلندمدت، کافی نخواهد بود.

پیشنهاد:   اوچا: اعضای طالبان هدف اصلی داعش در حمله تروریستی قندهار بودند

اوتونبایوا تأکید کرد که شرایط برای ادغام مجدد افغا‌نستان در جامعه‌ بین‌المللی، باید منعکس‌کننده‌ انتظارات مردم این کشور، به‌ویژه احترام کامل به حقوق زنان‌ و دختران، جوامع قومی و مذهبی و نیاز به فرصت‌های اقتصادی بیشتر باشد.

او گفت که درست است که امنیت روزمره برای میلیون‌ها نفر پس از تسلط طالبان بهبود یافته است، اما این به قیمت گزافی به دست آمده است.

رییس یوناما در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد مسیر پیش‌رو در افغانستان گفت که آنان تعامل با حکومت سرپرست افغانستان را در مورد احترام به حقوق‌ بشر و راه‌های افزایش مشورت با مردم محلی و مشارکت آن‌ها در تصمیم‌گیری‌های سیاسی حفظ خواهند کرد.

او همچنین گفت که یوناما از تلاش‌ها برای تأمین بودجه‌ بیشتر برای برآورده‌کردن نیازهای اساسی بشری در افغانستان حمایت می‌کند و کمک‌کنندگان را تشویق می‌کند تا مناطقی را شناسایی کنند که در آن می‌توانند کمک‌ها را به‌صورت پایدار ارائه کنند؛ به‌طوری که نفع مستقیم آن به مردم افغانستان برسد.

خانم اوتونبایوا در این نشست همچنین گفت که آنان آمادگی برای برگزاری سومین نشست دوحه را آغاز می‌کنند.

او تأکید کرد که این نشست باید یک دستور کار عملی داشته باشد و باید مقام‌های حکومت سرپرست افغانستان و سایر ذی‌نفعان را دربر گیرد.

رییس یوناما در این نشست گفت که آنان از تمام تلاش خود کار می‌گیرند تا حکومت سرپرست افغانستان را تشویق کنند که در سومین نشست دوحه اشتراک کنند.

او افزود که حکومت سرپرست افغانستان برایش گفته‌اند که عدم اشتراک آنان در دومین نشست دوحه، به معنی عدم تمایل به تعامل با جامعه‌ بین‌المللی نیست، بلکه بیانگر اعتراض آن‌ها در مورد عدم برخورد با آنان به‌عنوان طرف اصلی از افغانستان است.

پیشنهاد:   سازمان ملل: مهاجران افغان در فعالیت‌های سیاسی پاکستان شرکت نکنند

در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان، آنتونیو گوترش؛ دبیرکل این سازمان نیز گزارش سه ماهه‌ خود را ارائه کرد‌.

در این گزارش آمده است که حکومت سرپرست افغانستان پس از دو و نیم سال حضور در قدرت روی مسائل کلیدی حکومت‌داری دچار اختلاف داخلی است.

درباره پنجاه‌و‌پنجمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره افغانستان بخوانید.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=8960
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها