مرگ بیش از ۹۷ هزار نفر در افغانستان بر اثر آلودگی غذایی

به گزارش ایراف به نقل از طلوع نیوز افغانستان، این آمار نگران‌کننده در حالی منتشر شده که بحران ایمنی غذایی در این کشور ابعاد گسترده‌تری یافته است.

بر اساس گزارش رسمی وزارت بهداشت طالبان، در سال گذشته میلادی، بیش از ۴۹۳ هزار مورد ابتلا به اسهال در بیمارستان‌های سراسر این کشور ثبت شده است.

در همین حال، کارشناسان حوزه سلامت، کیفیت پایین مواد غذایی و دسترسی محدود به آب سالم را از عوامل اصلی این بحران عنوان کرده‌اند.

سید نعمت حسینیان، کارشناس ارتقای ظرفیت و آگاهی عمومی در حوزه علوم غذایی با اشاره به مرگ ۱۵۹ نفر در کمتر از ۲۴ ساعت پس از مصرف غذاهای آلوده گفت: «عامل اصلی این مرگ‌ها، استفاده از خوراکی‌های بی‌کیفیت و آب‌های آلوده بوده است.»

بررسی و محدودیت واردات مواد غذایی پرخطر

معاونت دوا و غذا در وزارت بهداشت طالبان، ضمن بررسی سلامت برخی اقلام غذایی از جمله ترشیجات، داروها، محصولات در معرض نور مستقیم خورشید و خوراکی‌های مخصوص کودکان، واردات بیش از ۲۰ قلم ماده غذایی را ممنوع اعلام کرده است.

این اقلام به‌عنوان تهدیدی جدی برای سلامت عمومی، به‌ویژه کودکان، معرفی شده‌اند.

خطر بیماری‌های مرگبار در سایه فقدان ایمنی غذایی

عبدالله حامد، رئیس کل ایمنی غذایی وزارت بهداشت طالبان هشدار داد: «در صورت نبود نظارت بر سلامت مواد خوراکی، خطر ابتلا به بیماری‌های ویروسی، باکتریایی، سرطان‌زا و حتی مرگ وجود دارد.»

ولی عادل، رئیس ثبت و صدور مجوز مواد غذایی نیز تأکید کرد: «این بیماری‌ها نه‌تنها جان انسان‌ها را تهدید می‌کنند، بلکه میلیاردها دلار خسارت اقتصادی به کشورها وارد می‌سازند. با ایجاد نظام ایمنی غذایی و همکاری نهادهای دولتی، بخش خصوصی، مراکز آموزشی و مردم، می‌توان به جامعه‌ای سالم دست یافت و اعتبار تولیدات داخلی را در بازارهای جهانی افزایش داد.»

مطالبه عمومی برای نظارت بر بازار خوراکی‌ها

در سطح شهر، شهروندان کابل خواستار نظارت جدی وزارت بهداشت طالبان بر مواد غذایی وارداتی و تولید داخل شده‌اند.

عبدالباسط، یکی از ساکنان کابل، به طلوع‌نیوز گفت: «از وزارت بهداشت می‌خواهیم بر مواد غذایی وارداتی نظارت کند تا کودکان بیمار نشوند.»

محمد صدیق، دیگر شهروند کابل نیز افزود: «تمام مواد غذایی موجود در بازار باید تحت نظارت قرار گیرد تا سلامت مردم تضمین شود.»

آمار جهانی: ۶۰۰ میلیون نفر قربانی غذاهای ناسالم

این در حالی‌است که بر اساس داده‌های سازمان جهانی بهداشت، سالانه حدود ۶۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل مصرف مواد غذایی آلوده، به بیماری‌های مختلف مبتلا می‌شوند؛ آماری که ضرورت توجه به ایمنی غذایی را بیش از پیش برجسته می‌سازد.


تلویزیون اینترنتی ایراف آغاز به کار کرد

آخرین اخبار افغانستان را در ایراف بخوانید:

مسدود شدن مکرر سیم‌کارت‌های مهاجرین؛ اپراتورها چه می‌گویند؟

طالبان و دیپلماسی بحران‌زا؛ وقتی اعلامیه دوحه مرز میان استقلال و وابستگی را شکست

جنگ خارجی، مشروعیت داخلی؛ آیا درگیری با پاکستان به مشروعیت ملی طالبان کمک کرد؟

قیمت افغانی به تومان و دلار امروز سه‌شنبه (۲۹ مهرماه ۱۴۰۴)

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=88912
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x