قاچاق زعفران ایرانی با برند افغانستانی به بازارهای جهانی

به گزارش ایراف، به نقل از خبرگزاری میزان، ایران به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده زعفران در جهان، این روزها با چالشی جدی در حفظ جایگاه خود در بازارهای جهانی روبه‌رو شده است.

علی حسینی، عضو شورای ملی زعفران، با اشاره به صادرات سالانه ۳۰ تا ۴۰ تن زعفران ایران به افغانستان، هشدار داد که این محصول با تغییر بسته‌بندی و برند، به‌عنوان زعفران افغانستانی به بازارهای جهانی عرضه می‌شود و چالش‌های قابل توجهی برای بازارهای هدف ایران ایجاد کرده است.

حسینی تصریح کرد که افغانستان از غفلت ایران در مدیریت صادرات استفاده کرده و در کمتر از دو دهه، با بهره‌گیری از پیاز زعفران، نیروی کار و آموزش‌های ایرانی، به رقیبی جدی تبدیل شده است.

به گفته وی، بخشی از زعفران ایرانی به‌صورت قاچاق به افغانستان وارد می‌شود و پس از بسته‌بندی و برندسازی، با قیمتی چند برابر به بازارهای جهانی فروخته می‌شود. این در حالی است که دولت افغانستان ورود زعفران ایرانی را ممنوع کرده است.

عضو شورای ملی زعفران تاکید کرد که این روند نه تنها باعث از دست رفتن بازارهای ایران می‌شود، بلکه ارزش افزوده محصول را نیز به کشورهای دیگر منتقل می‌کند. وی ضعف مدیریت صادرات و بی‌توجهی به ارزش افزوده زعفران را از عوامل اصلی این چالش دانست.

تلویزیون اینترنتی ایراف آغاز به کار کرد

آخرین اخبار افغانستان را در ایراف بخوانید:

 

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=87525
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x