به گزارش ایراف، نشست هماهنگی میان محمودالحق احدی، رئیس پالیسی و برنامه ریزی وزارت امور مهاجرین و بازگشت کنندگان حکومت طالبان و الیستر برنیت، رئیس امور بشردوستانه کشور انگلیس، به منظور بررسی وضعیت مهاجران بازگشته از ایران و پاکستان برگزار شد.
در این دیدار، موضوعاتی همچون خودکفایی بازگشتکنندگان، تداوم همکاریهای دوجانبه، ایجاد فرصتهای شغلی، تأمین سرپناه، اسکان مجدد و راهکارهای حل مشکلات این افراد مورد بحث قرار گرفت.
محمودالحق احدی با اشاره به اهمیت صلح در افغانستان، اظهار داشت: «با استقرار صلح در کشور، سازمانهای بینالمللی میتوانند به تمام مناطق سفر کرده و از شهروندان افغان حمایت لازم را به عمل آورند.»
وی همچنین به عدم شفافیت و توازن در توزیع کمکهای نهادهای بینالمللی اشاره کرد و خواستار بهبود این روند شد.
این نشست با حضور جمعی از مقامات مرکزی وزارت امور مهاجرین و نمایندگان وزارت امور خارجه طالبان برگزار گردید.
بر اساس گزارشهای سازمان بینالمللی مهاجرت و کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان تنها در سال ۲۰۲۳، بیش از ۱٫۵ میلیون افغانستانی از ایران و پاکستان بازگشتهاند.
پاکستان در اواخر ۲۰۲۳ اعلام کرد که حدود ۱٫۷ میلیون افغانستانی غیرقانونی را اخراج خواهد کرد که بسیاری از آنها به افغانستان بازگشتند.
بسیاری از بازگشتگان با کمبود مسکن، شغل، خدمات بهداشتی و آموزشی مواجه هستند.
سازمانهای بینالمللی گزارش دادهاند که برخی از بازگشتگان در اردوگاههای موقت زندگی میکنند و دسترسی محدودی به کمکهای انساندوستانه دارند.
طالبان اعلام کردهاند که از شهروندان بازگشته استقبال میکنند و برای اسکان و اشتغال آنها برنامههایی دارند.
با این حال، منابع مستقل گزارش دادهاند که کمکهای طالبان به بازگشتگان بسیار محدود است و بسیاری از زنان و دختران بازگشته با ممنوعیت تحصیل و کار مواجه هستند.
بیشتر بخوانید:
بازگشت مهاجران به افغانستان؛ وظایف و تدابیر سازمان ملل چیست؟
بیآبی در کابل؛ پروژه انتقال آب «قرغه» تکمیل شد
قیمت افغانی به تومان و دلار امروز دوشنبه (ششم مردادماه ۱۴۰۴)
پیشبینی وضعیت آب و هوای افغانستان (دوشنبه، ۶ مردادماه ۱۴۰۴)
طرح سهگانه ایران برای اتصال ریلی به افغانستان، ترکیه و ترکمنستان