به گزارش ایراف، نصیراحمد اندیشه، امروز (دوشنبه، ۶ مردادماه) با نشر پیامی تصویری در شبکه ایکس، گفت که در شش ماه گذشته، نمایندگی افغانستان در سازمان ملل «دستاوردهای زیادی» داشته، اما این دستاوردها با چالشهایی نیز روبهرو بودهاند.
اندیشه میگوید ارائه گزارش تفصیلی در شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره تبعیض و محرومسازی منظم و سیستماتیک زنان و دختران افغان، یکی از «دستاوردهای مهم و قابل عطف» در این دوره بوده است.
او همچنین با اشاره به حکم دادگاه بینالمللی کیفری درباره بازداشت هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان و عبدالحکیم حقانی، رئیس دادگاه عالی این گروه، گفته است که هرچند این حکم «مایه شرم بزرگی برای افغانستان» است، اما از دید نهادهای حقوق بشری و نمایندگیهای دیپلماتیک،«یک واقعه بزرگ و دستاورد مهم و تاریخی» در مبارزه برای حقوق بشر محسوب میشود.
اندیشه به رسمیت شناختن طالبان از سوی روسیه و پذیرفتن دیپلماتهای این گروه از سوی آلمان را یکی از چالشهای دیپلماتیک شش ماه گذشته خواند و گفت این کار برای مهاجران و مردم افغانستان مشکلساز است، اما تلاشهای آنها در برابر این چالشها ادامه دارد.
به گفته او افغانستان در «اسارت» گروهی قرار دارد که نهتنها به تعهدات خود عمل نکرده، بلکه از اعطای ابتداییترین حقوق به مردم افغانستان سر باز زده و به مشارکت اقوام مختلف کشور، از جمله زنان، هیچ توجهی نکرده است.
او در بخشی از این پیام تصویری افزوده است: «در این مرحله از حیات سیاسی ما، خاموشی، سفیدسازی، فرصتسوزی، نصیحتهای پدرسالارانه و زندگی در گذشته، از جمله گناهان کبیره در برابر مردم و کشور محسوب میشوند.»
این در حالیاست که در یک ماه اخیر، حکومت طالبان از سوی روسیه به رسمیت شناخته شد و همچنین آلمان دو دیپلمات این گروه را در بن و برلین پذیرفت.
روسیه روز پنجشنبه، ۱۲ تیرماه، اعلام کرد که حکومت طالبان را به دلیل ضرورت تقویت روابط با افغانستان به رسمیت میشناسد.
آلمان نیز هدف از پذیرش دیپلماتهای طالبان را فقط موضوع مهاجران افغان عنوان کرد و تاکید نمود که در حال حاضر قصد به رسمیت شناختن طالبان را ندارد.
با این حال، اخیراً دادگاه بینالمللی لاهه حکم بازداشت ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر و عبدالحکیم حقانی، رئیس دادگاه عالی این گروه را به دلیل «نقض حقوق بشر» صادر کرد که از دیدگاه برخی ناظران و مخالفان طالبان چالش بزرگی فراراه به رسمیتشناختن حکومت این گروه است.
بیشتر بخوانید:
بازگشت مهاجران به افغانستان؛ وظایف و تدابیر سازمان ملل چیست؟
بیآبی در کابل؛ پروژه انتقال آب «قرغه» تکمیل شد
قیمت افغانی به تومان و دلار امروز دوشنبه (ششم مردادماه ۱۴۰۴)
پیشبینی وضعیت آب و هوای افغانستان (دوشنبه، ۶ مردادماه ۱۴۰۴)
طرح سهگانه ایران برای اتصال ریلی به افغانستان، ترکیه و ترکمنستان