به گزارش ایراف، براساس این گزارش که وضعیت خشکسالی تا پایان ماه خردادماه ۱۴۰۴ را بررسی کرده، بارندگی کمتر از حد معمول و افزایش دمای هوا در سراسر افغانستان، موجب کاهش رطوبت خاک و افت شدید عملکرد محصولات کشاورزی، بهویژه گندم دیم شده است.
طبق این گزارش، سطح آب ناشی از ذوب برف نیز نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته که بهویژه در مناطق مرتفع نگرانکننده است.
این گزارش میافزاید که هرچند بارندگیهای شدید اخیر میتواند به احیای منابع آب زیرزمینی در برخی مناطق کمک کند، اما افزایش ناگهانی و شدید آنها خطر سیلاب را نیز بههمراه دارد، بهویژه در مناطقی که از خشکسالی طولانی رنج بردهاند و زیرساختهای مقابله با سیلاب در آنها وجود ندارد.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل هشدار داده است که در ادامه تابستان، احتمال کاهش بارندگی و ادامه گرمای شدید وجود دارد. این وضعیت میتواند دسترسی به علوفه را برای دامداران دشوارتر سازد و بخش دامداری را در فاصله ماههای تیرماه تا شهریور بهشدت تحت فشار قرار دهد.
بر پایه این گزارش، ولایتهای بادغیس، غور، فاریاب، سرپل، سمنگان، بغلان، تخار، بدخشان، دایکندی، بامیان، پروان و کابل بیشترین آسیب را از خشکسالی دیدهاند.
براساس این گزارش در این میان، تنها بخشهایی از غرب ولایت هرات نشانههایی از بازگشت به وضعیت عادی برای این فصل سال را نشان دادهاند.
سازمان ملل تاکید کرده است که ادامه این وضعیت، پیامدهای انسانی و اقتصادی گستردهای خواهد داشت و نیازمند مداخلات فوری از سوی نهادهای ملی و بینالمللی است.
بیشتر بخوانید:
قیمت امروز طلا در افغانستان (یکشنبه 5 مردادماه 1404)
اخراج پناهجویان افغان از پاکستان؛ مهاجرین غیرمجاز در راولپندی بازداشت میشوند
قیمت افغانی به تومان و دلار امروز یکشنبه (پنجم مردادماه ۱۴۰۴)
فراز و فرود روابط فرهنگی تاجیکستان و افغانستان قبل و بعد از حاکمیت طالبان