بحران مهاجرت؛ نشست ایران، افغانستان و سازمان ملل در کابل برگزار می‌شود

به گزارش ایراف، عرفات جمال، نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان برای افغانستان در دیدار با عبدالکبیر، سرپرست وزارت مهاجرین و بازگشت‌کنندگان طالبان از آمادگی مقامات ایرانی برای برگزاری نشست فنی سه‌جانبه با حضور نمایندگان حکومت سرپرست افغانستان، ایران و سازمان ملل خبر داد. این نشست به زودی در کابل برگزار خواهد شد.

جمال همچنین از برگزاری نشست دیگری در آینده نزدیک با حضور نهادهای بین‌المللی کمک‌رسان و نمایندگان افغانستان در دوحه خبر داد که در آن درباره جلب منابع مالی برای حمایت از مهاجران و بازگشت‌کنندگان تصمیم‌گیری خواهد شد.

وزارت مهاجرین و بازگشت‌کنندگان در خبرنامه‌ای تأکید کرد که سازمان ملل تلاش‌های خود را برای جذب منابع مالی بیشتر جهت حمایت از مهاجران و بازگشت‌کنندگان افزایش داده است.

عبدالکبیر، سرپرست این وزارت، نشست پیش‌رو را گامی مهم در راستای رسیدگی به مشکلات مهاجران افغان دانست و اعلام کرد که حکومت سرپرست از تمام ظرفیت‌های خود برای حمایت از بازگشت‌کنندگان استفاده خواهد کرد.

در این دیدار، طرفین درباره جزئیات نشست سه‌جانبه، از جمله دستور کار، ترکیب هیئت‌ها و سایر موضوعات مرتبط، بحث و تبادل نظر کردند.

پیش از این فیلیپو گراندی، کمیسار عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، پس از سفر میدانی به افغانستان برای ارزیابی وضعیت مهاجران بازگشتی، گام بعدی خود را در تهران برداشت. او در چارچوب رسیدگی به چالش‌های فزاینده مهاجرت در منطقه، طی سفر رسمی به جمهوری اسلامی ایران با مقامات ارشد این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

سفر فیلیپو گراندی، کمیسار عالی سازمان ملل در امور پناهندگان به ایران با هدف بررسی وضعیت مهاجران افغان به‌ویژه در پی موج اخراج‌های اخیر، ایجاد گفت‌وگوهای سه‌جانبه میان ایران، افغانستان و سازمان ملل برای یافتن راه‌حل‌های مشترک و جلب منابع مالی و کمک‌های بشردوستانه از سوی نهادهای بین‌المللی برای حمایت از مهاجران بازگشتی در اواخر تیرماه صورت گرفت.

پیشنهاد:  وقتی عاشورا نقطه پیوند می‌شود؛ هم‌نفسی شیعه و سنی در افغانستان

در این سفر، گراندی با عباس عراقچی، معاون وزارت امور خارجه، اسکندر مومنی، وزیر کشور ایران، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش و دیگر مسئولان بلندپایه، درباره وضعیت مهاجران افغان، خدمات ارائه‌شده از سوی دولت ایران، و راهکارهای منطقه‌ای برای مواجهه با موج بازگشت‌کنندگان رایزنی کرد. وی همچنین ضمن ابراز نگرانی نسبت به اخراج‌های اجباری، بر لزوم بازگشت تدریجی، داوطلبانه و انسانی مهاجران تأکید کرد.


بیشتر بخوانید:

قیمت افغانی به تومان و دلار امروز یکشنبه (پنچم مردادماه ۱۴۰۴)

جریان مهاجرستیز و تهدید مفهوم تمدنی ایران

زمرد؛ گوهر سبز افغانستان در بازار جواهر جهان

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=73430
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x