به گزارش ایراف، به نقل از رکنا، او میافزاید، این سیاست که با نیت تأمین امنیت و همگرایی منطقهای آغاز شد، حالا به بحرانی در حوزه معیشت و بازار کار بدل شده؛ بحرانی که به گفته کارشناسان، با اقتصاد پنهان، قراردادهای رانتی و بیعملی نهادهای دولتی، دیگر قابل کنترل نیست.
حاج اسماعیلی، ادامه داد: اتباع غیرمجاز در بازار رسمی کار فعالیت نمیکنند. غیر از مواردی مثل شهرداریها که از طریق پیمانکاری اینها را بهکار میگیرندو البته آنها هم بیگاری ازشان میکشند، حقوق بالایی از شهرداری میگیرند ولی مقدار ناچیزی به اتباع میدهندبقیه این افراد اصلاً شناسایی نمیشوند.
به باور حاج اسماعیلی: «بیش از ۹۰ درصد اتباع خارجی به صورت غیررسمی و در اقتصاد سیاه مشغولاند؛ در بنگاههایی که معمولاً هیچ ارتباطی با نهادهای رسمی دولتی ندارند. بنابراین، این جرایم در آینده هم منبع درآمدی برای دولت نخواهند بود. چون اصلاً نمیتوانند کارفرمایان را شناسایی کنند.»
گفتنیاست که استخدام اتباع خارجی بدون مجوز در ایران ممنوع است و کارفرمایانی که به این عمل مبادرت کنند، با جریمههای سنگین مواجه میشوند.
در صورت گزارش کارگر افغانی غیر مجاز به اداره کار، کارفرما باید جریمه ای معادل پنج برابر حداقل دستمزد روزانه به ازای هر روز اشتغال غیرمجاز بپردازد.
قانون جدید جریمه برای اتباع غیرمجاز به کارفرمایان هشدار میدهد که تکرار این تخلف میتواند جریمه را دو برابر کند و حتی منجر به تعقیب کیفری شود.
جریمه به کارگیری اتباع غیر مجاز در قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و قانون کار جمهوری اسلامی ایران، آمده است.
بیشتر بخوانید:
اخراج پناهجویان افغان از پاکستان؛ مهاجرین غیرمجاز در راولپندی بازداشت میشوند
قیمت افغانی به تومان و دلار امروز یکشنبه (پنجم مردادماه ۱۴۰۴)
پیشبینی وضعیت آب و هوای افغانستان (یکشنبه، ۵ مردادماه ۱۴۰۴)
فراز و فرود روابط فرهنگی تاجیکستان و افغانستان قبل و بعد از حاکمیت طالبان