به گزارش ایراف، در پی تصمیم دولت آلمان برای پذیرش دو نماینده طالبان در سفارت افغانستان در برلین و کنسولگری بن، دهها تن از شهروندان افغان مقیم این کشور امروز دست به اعتراض زدند.
معترضان با شعارهایی مانند «نه به طالبان، نه به تروریسم» و «تحویل سفارت به طالبان خیانت است»، خواستار توقف همکاری دولت آلمان با این گروه شدند. آنان همچنین از سیاست اخراج مهاجران افغان به کشور تحت کنترل طالبان به شدت انتقاد کردند و گفتند که این اقدام به منزله «صدور حکم مرگ» برای بازگرداندهشدگان است.
این اعتراضات در حالی صورت میگیرد که دولت آلمان اخیراً با موافقت طالبان، ۸۱ مهاجر افغان را به کابل اخراج کرده و گامهایی برای افزایش تعامل با این گروه برداشته است.
فعالان حقوق بشر و جامعه مدنی افغانستان این اقدامات را محکوم کرده و هشدار دادهاند که هرگونه مشروعیتبخشی به طالبان، نقض آشکار حقوق بشر و بیاعتنایی به وضعیت زنان و اقلیتها در افغانستان است.
پذیرش نمایندگان طالبان توسط آلمان با واکنشهای تند مخالفان این گروه در سراسر جهان مواجه شده و نگرانیها درباره عادیسازی روابط با حکومت طالبان را افزایش داده است.
رنگین دادفر سپنتا، وزیر خارجه پیشین افغانستان، با انتقاد شدید از سیاستهای اخیر دولت آلمان در خصوص حکومت طالبان، اظهار داشت صدور ویزا برای دیپلماتهای هیئت حاکمه افغانستان و اجازه حضور آنها در برلین و بُن، به معنای بهرسمیت شناختن آنها در چارچوب حقوق بینالملل است.
سفیر آلمان در کانادا در واکنش به انتقادها از پذیرش دیپلماتهای طالبان تأکید کرد که این اقدام بهمنزله بهرسمیت شناختن حکومت این گروه نیست؛ بلکه در چارچوب همکاری فنی برای بازگرداندن مهاجران افغانستانی با سوابق کیفری صورت گرفته است.
بیشتر بخوانید:
اخراج پناهجویان افغان از پاکستان؛ مهاجرین غیرمجاز در راولپندی بازداشت میشوند
قیمت افغانی به تومان و دلار امروز یکشنبه (پنجم مردادماه ۱۴۰۴)
پیشبینی وضعیت آب و هوای افغانستان (یکشنبه، ۵ مردادماه ۱۴۰۴)
فراز و فرود روابط فرهنگی تاجیکستان و افغانستان قبل و بعد از حاکمیت طالبان