به گزارش ایراف، ارتش پاکستان امروز (شنبه، ۴ مردادماه) در بیانیهای اعلام کرد که این نشست سطح بالا، گامی مهم در مسیر توسعه همکاریهای امنیتی منطقهای، ارتقای دیپلماسی نظامی و گفتوگوی راهبردی میان کشورهای شرکتکننده محسوب میشود.
بر بنیاد بیانیه، این نشست با هدف تحکیم همکاریهای دفاعی، توسعه برنامههای آموزشی مشترک، و تبادل تجربیات در زمینه مبارزه با تروریسم و سایر چالشهای امنیتی برگزار شد.
عاصم منیر، رئیس ستاد ارتش پاکستان، در سخنانی بر تعهد کشورش به صلح، ثبات و تعامل سازنده در منطقه تاکید کرد.
وی گفت: «در دورانی که تهدیدات فراملی و چالشهای ترکیبی پیچیده امنیت جهانی را تحت تاثیر قرار دادهاند، نیاز به همکاریهای عمیقتر نظامی، گفتوگوی راهبردی و تقویت اعتماد متقابل، بیش از هر زمان دیگری احساس میشود. »
او گفت که پاکستان به همکاری با شرکای منطقهای برای ساختن محیطی امن، باثبات و شکوفا کاملاً متعهد است.
بر بنیاد بیانیه ارتش پاکستان، شرکتکنندگان در این نشست بر عزم مشترک خود برای حفظ صلح، احترام به حاکمیت ملی و مقابله با تهدیدات امنیتی مشترک از جمله تروریسم، ناامنی سایبری و افراطگرایی خشونتآمیز تاکید کردند.
اعطای نشان عالی نظامی به فرمانده ارشد آمریکایی از سوی رئیس جمهور پاکستان
در حاشیه این نشست، آصف علی زرداری رئیسجمهور پاکستان، نشان عالی نظامی را به ژنرال مایکل کوریلا، فرمانده مرکزی ایالات متحده آمریکا، سنتکام اهدا کرد.
ارتش پاکستان اعلام کرد که این نشان به پاس خدمات برجسته ژنرال مایکل کوریلا برای تقویت همکاریهای دفاعی پایدار میان پاکستان و ایالات متحده و نقش کلیدی او در ارتقای روابط راهبردی میان دو کشور اعطا شده است.
رئیسجمهور پاکستان در مراسمی رسمی در ایوان صدر، ضمن اعطای این نشان، از تلاشهای مؤثر فرمانده سنتکام به خاطر تقویت امنیت منطقهای، قدردانی کرد.
ژنرال کوریلا در جریان سفر خود، با سید عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان نیز دیدار و درباره وضعیت امنیت منطقه، همکاریهای نظامی دوجانبه و مبارزه مشترک با تروریسم و تهدیدات نوظهور گفتوگو کرد.
مقامهای پاکستان و آمریکا در حالی از مبارزه با تروریسم سخن میزنند که چندی پیش، خواجه وزیر دفاع پاکستان اعتراف کرده بود؛ اسلامآباد پس از حادثه یازدهم سپتامبر، همواره از گروههای تروریستی در افغانستان حمایت کرده است.
آصف چندی در یک گفتوگوی تلویزیونی همچنین تصریح کرده بود که حمایت اسلامآباد از آمریکا در جنگ علیه اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان، یک اشتباه بزرگ بوده است.
او با انتقاد از سیاستهای آمریکا در قبال گروههای تروریستی افزود که آمریکا افرادی را به نام تروریست و غیرتروریست شناسایی کرده و سپس آنها را از این فهرست بیرون میکند.
وزیر دفاع پاکستان با اشاره به حذف نام سراجالدین حقانی از فهرست تروریستان گفته بود که مدتی پیش برای دستگیری سراجالدین حقانی جایزه تعیین شده بود، اما اکنون آن جایزه برداشته شده و او آزادانه زندگی میکند.
این مقام پاکستانی همچنین با ابراز ندامت گفته بود، کشورش “کار کثیف” حمایت از تروریسم را در طول دو دهه به فرمایش آمریکا و غرب انجام داده است.