به گزارش ایراف، گریف لیمزدورف، دلیل اصلی این موضع را وضعیت حقوق بشر در افغانستان عنوان کرده است.
او گفت: «ما در آینده نزدیک طالبان را در سطح سیاسی به رسمیت نخواهیم شناخت. دولت آلمان این موضوع را بهروشنی اعلام کرده است. اگر به نظام حاکم در افغانستان نگاه کنید، بهویژه در مورد وضعیت زنان و دختران، آشکارا میبینید که در این زمینه با روسیه اختلافنظر داریم.»
این دیپلمات آلمانی در واکنش به تصمیم روسیه برای بهرسمیتشناسی طالبان، گفت که موضع آلمان با روسیه متفاوت است.
سفیر آلمان در روسیه افزود که کشورش در مذاکرات فنی با حکومت سرپرست افغانستان از کانالهای مشخصی استفاده میکند و نیازی به همکاری روسیه در این زمینه ندارد.
لیمزدورف تصریح کرد: «روسیه تنها کشوری است که تاکنون چنین اقدامی انجام داده و با این کار از اجماع بینالمللی خارج شده است. زمانی که ما وارد مذاکرات فنی میشویم، این کار را از طریق کانالهایی انجام میدهیم که پیشتر برقرار شدهاند. من فکر نمیکنم برای این کار به کمک روسیه نیاز داشته باشیم.»
این اظهارات در حالی مطرح شده که حکومت طالبان، دو دیپلمات را برای ارایه خدمات کنسولی به شهروندان افغان مقیم آلمان، به شهرهای بن و برلین معرفی کرده است.
پیش از این، فریدریش میرتس، نخستوزیر آلمان، نیز گفته بود که به رسمیتشناسی طالبان در دستور کار این کشور قرار ندارد و «اصولاً نمیتواند وجود داشته باشد».
او در یک نشست خبری افزوده بود که تعاملات دیپلماتیک میان آلمان و افغانستان تحت اداره طالبان وجود دارد و این رابطه تاکنون در سطح هماهنگیهای فنی باقی مانده است.