اختلال در اجرای پروژه‌های عمرانی تهران با خروج کارگران افغان

به گزارش ایراف، ایرج رهبر، رییس کانون انبوه‌سازان تهران، با بیان اینکه پس از جنگ تحمیلی تصمیم گرفته شد مهاجرین افغان به کشورشان باز گردند، توضیح داد: «در صنعت ساختمان، مشاغلی مانند کارگر ساده، آرماتوربند، سیمان‌کار، سنگ‌کار و بنا به شدت وابسته به کارگران افغان بود. اکنون با کاهش نیروی کار در این حوزه‌ها مواجه شده‌ایم که اجرای پروژه‌ها را با اختلال روبرو کرده است.»

او افزود: «سال‌ها بود که حضور کارگران افغان در پروژه‌های ساختمانی به یک امر عادی تبدیل شده بود. بسیاری از کارگران ایرانی به دلیل دستمزد پایین و شرایط نامناسب، تمایلی به انجام این مشاغل نداشتند. به همین دلیل کارفرمایان ترجیح می‌دادند از نیروی کار ارزان‌تر افغان استفاده کنند، ضمن اینکه این کارگران بیمه تامین اجتماعی نداشتند و هزینه‌های جانبی کمتری برای کارفرما ایجاد می‌کردند.»

رهبر با اشاره به اینکه نرخ دستمزد کارگران ایرانی تقریباً دو برابر کارگران افغان است، گفت: «اکنون جایگزینی کارگران ایرانی به جای افغان‌ها زمان‌بر خواهد بود و افزایش هزینه‌ها را به همراه دارد. این موضوع به ویژه برای پروژه‌های بزرگ مانند نهضت ملی مسکن که قراردادهای آن با قیمت‌های دو سال گذشته بسته شده، چالش بزرگی محسوب می‌شود و بدون تردید قیمت تمام شده پروژه‌ها افزایش خواهد یافت.»

وی در پایان تاکید کرد: «با وجود افزایش هزینه‌ها، در شرایط فعلی کارفرمایان چاره‌ای جز استفاده از نیروی کار ایرانی ندارند.»

با این حال پس از تشدید روند اخراج و بازگشت مهاجرین افغان فعالیت برخی کارخانه‌ها به‌طور کامل متوقف شده و شماری دیگر نیز در آستانه رکود قرار گرفته‌اند.

کارفرمایان نیز می‌گویند که کارگران ایرانی تمایل چندانی به انجام کارهای سخت با دستمزد پایین ندارند و این مسئله باعث شده تا بخش بزرگی از صنایع کوچک و متوسط با کمبود شدید نیروی انسانی روبرو شوند.

پیشنهاد:  سخنگوی دولت: موضوع اتباع غیر مجاز را از اتباع مجاز باید از هم تفکیک کنیم

پیش از این، ایران‌وایر گزارش داده بود که موج اخراج مهاجرین افغانستان از ایران پیامدهای اقتصادی گسترده‌ای به همراه داشته است.

برخی کارفرمایان در گفت‌وگو با این رسانه گفته بودند که با خروج اجباری کارگران افغان، فعالیت بسیاری از پروژه‌ها متوقف شده یا به کندی پیش می‌رود.

روند بازگرداندن مهاجرین افغان در ماه‌های اخیر با شدت کم‌سابقه‌ای ادامه دارد و طبق آمار منابع رسمی روزانه بین ۱۰ تا ۱۵ هزار مهاجر غیرمجاز افغان از ایران اخراج و به افغانستان بازگردانده می‌شوند.


بیشتر بخوانید:

طالبان ۸ تن سنگ قیمتی ولایت نورستان را فروختند

توافقنامه ترجیحی افغانستان و پاکستان؛ تاثیر تنش‌های سیاسی بر روابط اقتصادی

قیمت افغانی به تومان و دلار امروز شنبه (چهارم مردادماه ۱۴۰۴)

بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و ژاپن: افغانستان نباید به پناهگاه تروریسم تبدیل شود

توافقنامه ترجیحی افغانستان و پاکستان؛ تاثیر تنش‌های سیاسی بر روابط اقتصادی

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=73281
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x