به گزارش ایراف، او درباره نشست خود با این مقام بلندپایه طالبان نوشت:«متأسفانه از گزارش مجلس اینجانب با جناب شیخ صاحب خالد حنفی وزیر محترم امر به معروف، نهی از منکر و سمع شکایات که روز گذشته در صفحه ایکس شخصیام نشر کرده بودم برداشت ناصحیح صورت گرفته است.»
به گفته مهدوی، در نشست یادشده سرپرست وزارت امر به معروف طالبان ضمن بیان مفصل روند و مراحل تذکر و ارشاد خانمها، هرگونه رفتار خشونت آمیز را قویاً رد کردند.
این در حالیاست که جعفر مهدوی، روز پنجشنبه، ۲ مردادماه، در یادداشتی در ایکس نوشت که به خالد حنفی، وزیر امر به معروف طالبان مراجعه کرده و در یک جلسه دوساعته، نگرانیهای مردم درباره بازداشت زنان جوان در کابل را با او در میان گذاشته است.
براساس اظهارات مهدوی، او از خالد حنفی خواسته «پیچیدگیهای شرایط امروز و نسل نو را درک کند.»
با این حال خالد حنفی از ماموران وزارت امر به معروف و بازداشتهای زنان دفاع کرده است، ولی قول داده که «شکایتی مستند از برخورد فیزیکی و یا رفتارهای خشونت آمیز ماموران» را بررسی کند.
حنفی گفته است بازداشتها «بر اساس قانون و تحت نظارت بخشهای نظارتی انجام شده است.»
گفتنیاست که بر بنیاد گزارش منابع، کارزار بازداشت زنان و دختران در کابل به دستور مستقیم ملا هبتالله رهبر و هدایت والی طالبان در قندهار، آغاز شده است.
به گفته این منابع، محمدعلی حنفی معروف به «ملا شیرین»، دوازده روز پیش به منظور نظارت بر اجرای قانون امر به معروف به کابل رفته بود.
سازمان ملل قانون امر به معروف را خشونتبار توصیف کرده است. کارشناسان سازمان ملل هشدار داده اند که قانون امر به معروف منجر به جرایم علیه بشریت میشود و بیشتر از هر کسی بر زنان افغان تاثیر منفی بر جا میگذارد.
کمیساری پناهندگان سازمان ملل گزارش داده که طالبان با اجرای قانون امر به معروف، فشارهای روانی بر زنان افغان را افزایش داده است. این سازمان میگوید که در پی محدودیتهای اعمالشده بهوسیله این قانون، بسیاری از زنان افغان احساس ناامیدی، افسردگی و عصبانیت میکنند.