وزارت خارجه پاکستان: هیچ تصمیمی درباره به رسمیت شناختن “طالبان” اتخاذ نشده است

به گزارش ایراف، شفقت علی خان، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، روز پنجشنبه، ۲ مردادماه، در یک نشست خبری گزارش‌ها مبنی بر اینکه این کشور در شرف به رسمیت شناختن حکومت طالبان است را رد کرده و آن را «گمانه‌زنی» خوانده است.

او تأکید کرد که هنوز هیچ تصمیمی در خصوص به رسمیت شناختن «رژیم طالبان» اتخاذ نشده است.

به گزارش دیلی تایمز پاکستان، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین از ادامه‌ نگرانی‌های امنیتی این کشور نسبت به حضور گروه‌های تروریستی و پناهگاه‌های امن آنان در خاک افغانستان سخن گفته و آن را «منبع دایمی تهدید» برای امنیت ملی کشورش دانسته است.

او اما از «نگرش مثبت» مقامات طالبان نسبت به نگرانی‌های اسلام‌آباد ابراز رضایت کرده گفته که روابط دوجانبه رو به بهبود است.

شفقت علی خان به سفر اخیر محسن نقوی وزیر کشور پاکستان، به کابل که به تاریخ ۲۹ تیرماه صورت گرفت، نیز اشاره کرده گفته که تمرکز آن بر تقویت همکاری‌های امنیتی، مدیریت مرزها، و پیگیری استرداد اعضای تحریک طالبان پاکستان (TTP) بوده است.

محسن نقوی در این سفرش با برخی مقام‌های طالبان از جمله با سراج الدین حقانی سرپرست وزارت کشور طالبان دیدار کرد که به گفته وزارت کشور طالبان دوطرف بر ایجاد فضای ارتباط، اعتماد و اطمینان تأکید کردند.

پیش از این شماری از رسانه‌های پاکستانی در مورد گمانه زنی‌ها در خصوص به رسمیت شناختن طالبان از سوی پاکستان گزارش‌های را منتشر کرده بودند.

از این میان اکسپرس تربیون پاکستان به تاریخ ۶ جولای در گزارشی گفته بود که برخی ناظران معتقدند که تصمیم مسکو ممکن است مقدمه‌ای برای به‌رسمیت‌شناسی طالبان توسط دیگر کشورها، از جمله پاکستان باشد.

پیشنهاد:  واکنش جمعیت اسلامی به احتمال واگذاری کرسی سازمان ملل به طالبان: خیانت به مردم افغانستان است

پیشتر نیز حکومت پاکستان در پیوند به رسمیت شناختن حکومت طالبان از سوی روسیه گفته بود که این موضوع «‏بین دو کشور مستقل» است.‏

روسیه به تاریخ ۳ جولای، حکومت طالبان را به رسمیت شناخت و اولین کشوری شد که پس از بازگشت طالبان به قدرت در آگوست ۲۰۲۱ چنین گامی برداشت.


بیشتر بخوانید:

رسانه روسی: طالبان خواهان بازرسی آمریکا از بگرام شده است

تلاش چین برای حضور بیشتر در افغانستان: یونگ از گفتگو پیرامون تقویت همکاری ها با متقی خبر داد

تعامل در سایه ترس و تهدید؛ ازبکستان از طالبان چه می‌خواهد؟

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=73190
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x