افتتاح کار ساخت پروژه راه‌آهن قندهار- نیمروز و اهمیت اقتصادی آن

به گزارش ایراف، رحیم‌الله ساجد، سخنگوی والی طالبان در نیمروز با نشر خبرنامه‌ای گفته است که این پروژه امروز (پنجشنبه، ۲ مردادماه) طی مراسمی با حضور محمد قاسم خالد والی طالبان در نیمروز، مسئولان اتاق تجارت و شماری از مسئولان محلی، در شهرستان خاشرود این ولایت افتتاح شد.

به نقل از خبرنامه، راه‌آهن قندهار-هرات در مجموع ۷۳۷.۵ کیلومتر طول دارد و از ولایت‌های قندهار، هلمند، فراه، نیمروز و هرات عبور می‌کند.

به نقل از منبع، کار این پروژه حدود چهار و نیم ماه پیش از ولایت قندهار آغاز شده بود و اکنون شرکت‌های قراردادی فعالیت‌های خود را در ولایت نیمروز نیز شروع کرده‌اند.

در خبرنامه به نقل از والی طالبان در نیمروز آمده: «انتقال اموال از طریق راه‌آهن سریع‌تر و ارزان‌تر از حمل‌ونقل جاده‌ای است. این پروژه باعث کاهش هزینه‌های تجارتی و افزایش عواید تاجران و تولیدکنندگان می‌گردد.»

او تأکید کرده‌است که با تکمیل این راه‌آهن، فرصت‌های شغلی گسترده‌ای برای مردم ایجاد شده و نیمروز به یک نقطه استراتژیک اقتصادی در سطح افغانستان و منطقه تبدل خواهد شد.

والی طالبان در نیمروز همچنین گفت، اتصال افغانستان از طریق راه‌آهن به کشورهای همسایه، زمینه‌ساز گسترش تجارت بین‌المللی می‌شود و این مسیر ترانزیتی می‌تواند محصولات کشور را به بازارهای جهانی رسانده و در مقابل، واردات کالاهای خارجی را نیز تسهیل کند.

ریاست خدمات عمومی طالبان در نیمروز نیز در خبرنامه‌ای گفته است: «با تکمیل پروژه‌ ترکمنستان و ایران از طریق افغانستان به پاکستان متصل خواهند شد.»

گفتنی‌است که راه‌آهن نیمروز بخشی از طرح بزرگ اتصال اقتصادی شرق و غرب افغانستان از مسیر راه‌آهن قندهار–هرات است که در درازمدت می‌تواند این کشور را به شبکه ریلی کشورهای منطقه از جمله ایران، پاکستان، ترکمنستان و چین وصل کند.

پیشنهاد:  ۵۳ واگن حامل کالای تجاری از ایران به افغانستان رسید

پیش از این نیز راه‌ آهن خواف-هرات به عنوان اولین مسیر ریلی تجارتی افغانستان گام مهمی در توسعه تجارت منطقه‌ای شمرده شده بود.

ناظران اقتصادی براین باورند که ساخت راه‌آهن در نیمروز نه تنها یک پروژه زیربنایی مهم، بلکه اقدامی استراتژیک در راستای تبدیل افغانستان به چهارراه اقتصادی منطقه است.

اگر حکومت طالبان بتواند امنیت مسیر و استمرار اجرای این پروژه را حفظ کند، نیمروز می‌تواند به یکی از مهم‌ترین گلوگاه‌های صادراتی و وارداتی افغانستان مبدل شده و در نهایت بخشی از اقتصاد وابسته به کمک‌های خارجی را به سمت خودکفایی سوق دهد.


بیشتر بخوانید:

رسانه روسی: طالبان خواهان بازرسی آمریکا از بگرام شده است

وزارت خارجه پاکستان: هیچ تصمیمی درباره به رسمیت شناختن “طالبان” اتخاذ نشده است

تلاش چین برای حضور بیشتر در افغانستان: یونگ از گفتگو پیرامون تقویت همکاری ها با متقی خبر داد

تعامل در سایه ترس و تهدید؛ ازبکستان از طالبان چه می‌خواهد؟

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=73173
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x