سیاست جدید آلمان در قبال پناهجویان افغان | منتقدان: مشروعیت حقوقی ندارد

به گزارش ایراف، نیکول دیتل‌هوف، پژوهشگر صلح و منازعه در دانشگاه فرانکفورت، هشدار داده است که بازگرداندن افراد به کشوری چون افغانستان، جایی که احتمال شکنجه یا رفتار غیرانسانی وجود دارد، مشروعیت حقوقی نداشته و با تعهدات حقوق بشری آلمان در تضاد است.

دیتل‌هوف در مقاله‌ای در روزنامه «تاگس‌اشپیگل» نوشته است: «چه کسی هنوز می‌تواند به کشوری اعتماد کند که به امدادگران غیرنظامی خود وعده امنیت می‌دهد و سپس آن‌ها را به راحتی رها می‌کند؟»

این واکنش در پی آن مطرح شده که دولت آلمان در ۱۸ جولای ۲۰۲۵، یک هواپیمای حامل ۸۱ مرد از افغانستان‌ را از لایپزیگ به کابل فرستاد.

این افراد شامل کسانی بودند که درخواست پناهندگی‌شان رد شده و به جرایمی محکوم شده بودند.

در همین حال الکساندر دوبرینت، وزیر کشور آلمان، این اقدام را بخشی از «حمله بازگشت» دانست؛ سیاستی که هدف آن اعمال فشار بر کشورهای مبدأ برای بازپذیری شهروندانشان است. به‌رغم اینکه دولت آلمان طالبان را به‌رسمیت نمی‌شناسد، اخراج‌ها با همکاری «فنی» با رژیم فعلی در کابل و با میانجی‌گری قطر انجام شده است.

استفان کورنلیوس، سخنگوی دولت آلمان، گفت: «ما در حال حاضر با رژیم بالفعل افغانستان در تماس هستیم تا جنبه‌های فنی را ترتیب دهیم»، اما از به‌کار بردن واژه طالبان خودداری کرد.

به گفته او، دو نماینده از افغانستان قرار است در سفارت این کشور در برلین مستقر شوند تا روند اخراج‌ها را تسهیل کنند.

دویچه وله گزارش داده است که مقام‌های آلمانی می‌گویند قصد ندارند با این اقدامات به طالبان مشروعیت ببخشند.

با این حال، فریدریش مرتس، نخست‌وزیر آلمان، در یک نشست خبری تأکید کرد: «به‌رسمیت شناختن دیپلماتیک رژیم طالبان قابل بحث نیست.»

پیشنهاد:  ۹ توصیه انجمن دوستی ایران و افغانستان درباره روند بازگشت مهاجران افغانستانی

در مقابل، کنراد شتر، کارشناس افغانستان در مرکز مطالعات منازعه بن هشدار داده است که اگر کشورهایی مانند روسیه، قطر و پاکستان به رسمیت شناختن طالبان را دنبال کنند، فشار دیپلماتیک بر کشورهای غربی افزایش خواهد یافت.

به گفته او، اقدام اخیر روسیه ممکن است جرقه‌ای برای چنین روندی باشد.

طبق آمار اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان آلمان، حدود ۳۷۷ هزار تن از افغانستان در آلمان زندگی می‌کنند. از این میان، کمتر از ۱۱۵۰۰ تن به عنوان افراد ملزم به ترک کشور ثبت شده‌اند.

اما اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان آلمان، اعلام کرده نمی‌تواند مشخص کند که چه تعداد از این افراد دارای سوابق کیفری یا تهدید امنیتی هستند.

سیاست اخراج مهاجران افغانستان پیش از بازگشت طالبان نیز مورد بحث بوده، اما اکنون با توجه به وضعیت وخیم حقوق بشر و سرکوب نظام‌مند زنان در افغانستان، بار دیگر در کانون انتقادهای نهادهای حقوق بشری و تحلیل‌گران قرار گرفته است.


بیشتر بخوانید:

تلاش چین برای حضور بیشتر در افغانستان: یونگ از گفتگو پیرامون تقویت همکاری ها با متقی خبر داد

مخالفت هند با پروژه یک کمربند و یک جاده | شرکت هر کشور سومی غیرقابل قبول است

گزارش سازمان ملل درباره شکنجه و تهدید برخی مهاجران بازگشته به افغانستان؛ طالبان تکذیب کرد

سه پناهجوی افغان که قرار بود از آلمان اخراج شوند فرار کردند

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=73156
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x