به گزارش ایراف، محمد یونس آخوند، سرپرست وزارت توسعه روستایی طالبان، امروز (پنجشنبه، ۲ مردادماه) در جریان نشست خبری درباره دستاوردهای سالانه نهادهای حکومتی گفت: در یک سال گذشته چهار نشست با نمایندگان بانک جهانی برگزار کردیم تا درباره پروژههای نیمهکاره و حقوق پرداخت نشده کارمندان قبلی بحث شود؛ دو نشست به شکل حضوری و دو نشست دیگر مجازی برگزار شده است.
به گفته آخوند، در این نشستها به بانک جهانی اطلاع داده شده که کار پروژههای مربوط به این نهاد در سراسر افغانستان ناتمام باقی ماندهاند. اما نمایندگان بانک جهانی به وضوح گفتهاند که هیچ علاقهای به ادامه این پروژهها ندارند و اگر «امارت اسلامی» میخواهد این پروژهها را تکمیل کند، باید از بودجه خود استفاده کند.
او افزود: «بانک جهانی صراحتاً به من گفتند که درباره کارمندانی که پیش از تحولات با ما همکاری داشتند و پروژههایی که ما مسئولیت مالی آن را داریم – چه ۱۰ هزار نفر باشد و چه ۲۰ هزار – ما حقوقشان را میپردازیم. اما در مورد پروژههای ناتمام، ما هیچ علاقهای نداریم.»
سرپرست وزارت توسعه روستایی طالبان همچنین گفت: «سالها از آغاز این پروژهها گذشته است و اگر حالا بخواهیم ادامهشان دهیم، باید از ابتدا شروع کنیم.»
در عین حال، مقامهای این وزارتخانه گزارش دادند که در یک سال گذشته صدها پروژه توسعهای اجرا شده و شماری دیگر نیز در حال اجرا است.
پس از تسلط طالبان بر افغانستان در سال ۱۴۰۰ خورشیدی، بانک جهانی اعلام کرد که کار تمام پروژههای توسعهای خود در این کشور را متوقف کرده است.
بر بنیاد گزارشها تعداد این پروژهها به بیش از ۴۵ میرسد که بیشتر در بخشهای جادهسازی، ساختمانی، بهداشت، انرژی و کشاورزی بوده است.
بیشتر بخوانید:
تلاش چین برای حضور بیشتر در افغانستان: یونگ از گفتگو پیرامون تقویت همکاری ها با متقی خبر داد
مخالفت هند با پروژه یک کمربند و یک جاده | شرکت هر کشور سومی غیرقابل قبول است
گزارش سازمان ملل درباره شکنجه و تهدید برخی مهاجران بازگشته به افغانستان؛ طالبان تکذیب کرد