رئیس دادگاه عالی طالبان: قرآن، سنت و فقه حنفی منابع قوانین ما هستند

به گزارش ایراف، سرپرست قوه قضائیه طالبان با کاردار سفارت نروژ دیدار و گفت‌وگو کرد.

عبدالحکیم شرعی رئیس قوه ‌قضاییه، با فی البرت ایلساس، کاردار سفارت نروژ برای افغانستان و هیئت همراه وی دیدار و در مورد قوانین داخلی، حقوق بین‌الملل و سایر موضوعات مرتبط گفت‌وگو کردند. این نشست سه‌شنبه، در مقر قوه قضاییه برگزار شد و جمعی از مسئولان این وزارت و سفارت نروژ نیز حضور داشتند.

رئیس قوه قضاییه طالبان در این دیدار با اشاره به ایجاد «فضای امن» در افغانستان پس از حاکمیت طالبان و خاتمه اشغال آمریکایی‌ها، اظهار داشت که در حال حاضر «هیچ مشکل امنیتی در کشور وجود ندارد.»

وی همچنین به پیشرفت‌های صورت گرفته در عرصه‌های مختلف، از جمله قانونگذاری، طی چهار سال اخیر اشاره کرد و گفت قوه قضاییه قوانین فرعی را از قرآن کریم، سنت نبوی و منابع معتبر «فقه حنفی» استخراج می‌کند که ۹۵ درصد این روند تکمیل شده است. این قوانین پس از بررسی توسط علمای دینی و حقوقدانان، به تأیید مقام طالبان خواهد رسید.

از سوی دیگر، کاردار نروژ ضمن قدردانی از تسریع روند قانون‌نویسی و پیشرفت‌های چشمگیر در این زمینه، بر حفظ و تقویت روابط با افغانستان به‌عنوان یکی از اولویت‌های کشورش تأکید کرد.

دادگاه بین‌المللی کیفری (ICC) اخیراً حکم بازداشت برای ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان و ملا عبدالحکیم شرعی، وزیر دادگستری طالبان صادر کرده است. این حکم به دلیل اتهامات مربوط به جنایات جنگی و جنایات ضد بشری در افغانستان، از جمله خشونت‌های سیستماتیک علیه زنان، اقلیت‌ها و مخالفان سیاسی صورت گرفته است.

طالبان این حکم را رد کرده و آن را «غیرمنصفانه و سیاسی» خوانده‌اند. سخنگوی طالبان تأکید کرده که افغانستان عضو ICC نیست و این دادگاه صلاحیت رسیدگی به امور داخلی افغانستان را ندارد. آن‌ها همچنین اعلام کردند که تحت هیچ شرایطی به این احکام توجه نخواهند کرد و به مسیر خود ادامه می‌دهند.

پیشنهاد:  به رسمیت شناختن طالبان توسط روسیه/ انس حقانی:پذیرش واقعیت انکارناپذیر است

نروژ به عنوان یکی از کشورهای فعال در دیپلماسی بین‌المللی، نقش قابل توجهی در روند مذاکرات صلح افغانستان، به ویژه در مذاکرات دوحه، ایفا کرده است. این کشور از جمله بازیگران غربی بود که حتی پیش از تسلط طالبان بر افغانستان در سال ۲۰۲۱، با آن‌ها گفت‌وگوهای محرمانه داشت و پس از سقوط جمهوری افغانستان نیز به تعامل محدود با طالبان ادامه داده است.

نروژ در مذاکرات دوحه (پیش از ۲۰۲۱) از حامیان اصلی فرآیند صلح افغانستان بود و در کنار قطر و آلمان، میزبان نشست‌های غیررسمی بین طالبان و برخی گروه‌های افغان (از جمله نمایندگان دولت سابق و جامعه مدنی) شد.

در سال ۲۰۱۹، نروژ میزبان گفت‌وگوهای بین‌الافغانی در اسلو بود که در آن برخی چهره‌های نزدیک به طالبان حضور داشتند.

در سال ۲۰۲۲، نمایندگان نروژ در دوحه با مقامات طالبان دیدار کردند و بر ضرورت تشکیل دولت فراگیر، احترام به حقوق زنان و قطع روابط با گروه‌های تروریستی تأکید کردند.


بیشتر بخوانید:

تلاش چین برای حضور بیشتر در افغانستان: یونگ از گفتگو پیرامون تقویت همکاری ها با متقی خبر داد

مخالفت هند با پروژه یک کمربند و یک جاده | شرکت هر کشور سومی غیرقابل قبول است

گزارش سازمان ملل درباره شکنجه و تهدید برخی مهاجران بازگشته به افغانستان؛ طالبان تکذیب کرد

سه پناهجوی افغان که قرار بود از آلمان اخراج شوند فرار کردند

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=73145
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x