به گزارش ایراف، متیاس لوتنبرگ، سفیر آلمان در کانادا، در نشستی در شهر اتاوا تأکید کرد که پذیرش دیپلماتهای حکومت طالبان از سوی کشورش بههیچوجه به معنای بهرسمیتشناختن این حکومت نیست.
وی افزود: «برلین، حکومت سرپرست طالبان را حکومت مشروع افغانستان نمیداند و تعامل با این گروه به معنای شناسایی سیاسی آن نیست.»
این مقام آلمانی تأیید کرد که دو نماینده از سوی حکومت طالبان برای فعالیت در سفارت افغانستان در برلین و کنسولگری این کشور در بن پذیرفته شدهاند و برای آنها ویزا صادر کردهاند؛ این اقدام در چارچوب توافقی برای تسهیل روند بازگرداندن مهاجران افغانستانی دارای سوابق کیفری انجام شده است.
به گفته اشتفان کورنلیوس، سخنگوی دولت آلمان، این دو مأمور کنسولی در سفارت افغانستان در برلین و کنسولگری آن در بن مستقر خواهند شد تا زمینه بازگشت سریعتر مهاجران واجد شرایط را فراهم کنند. بر اساس اطلاعات منتشرشده، سید مصطفی هاشمی و نبراسالحق بهعنوان نمایندگان حکومت طالبان به آلمان معرفی شدهاند.
این تصمیم در حالی اتخاذ شده که آلمان اخیراً ۸۱ مهاجر افغانستانی را که دارای سابقه جرایم کیفری بودند، به کابل بازگردانده است.
همچنین رنگین دادفر سپنتا، وزیر خارجه پیشین افغانستان، با انتقاد از سیاستهای اخیر دولت آلمان در خصوص حکومت طالبان، اظهار داشت صدور ویزا برای دیپلماتهای هیأت حاکمه افغانستان و اجازه حضور آنها در برلین و بن، به معنای بهرسمیت شناختن آنها در چارچوب حقوق بینالملل است.
وی افزود: سیاست برلین در قبال طالبان در آستانه سقوط به سطح سیاست روسیه قرار دارد و این روند نقض آشکار حقوق بشر و حقوق زنان است.