نماینده قطر در سازمان ملل: به تلاش‌های میانجی‌گرانه خود برای حمایت از افغانستان ادامه می‌دهیم

به گزارش ایراف، بر بنیاد گزارش خبرگزاری قطر که امروز (چهارشنبه ۱ مردادماه) منتشر شد، علیا احمد بن سیف آل‌ثانی گفت که این حمایت‌ها برای آن هستند که افغانستان بتواند با چالش‌های بزرگ فراراه صلح و ثبات در این کشور، مقابله کند.

نماینده‌ قطر در سازمان ملل متحد افزود که کشورش در این راستا، میزبان نشست‌های روند دوحه‌‌ به‌رهبری ملل متحد بوده است که هدف از آن‌، بازگرداندن کامل افغانستان به جامعه‌ جهانی می‌باشد.

علیا احمد بن سیف آل‌ثانی گفت که سیاست خارجی دولت قطر اولویت را به حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات، به‌ویژه از طریق میانجی‌گری، اختصاص می‌دهد.

به گفته‌ او، این تعهد در پیشینه‌ «موفق» میانجی‌گری‌های قطر که به ارتقاء امنیت و ثبات در مناطق مختلف جهان کمک کرده است، به‌خوبی نمایان است.

قطر به‌تازگی توافقی را میان طالبان و آلمان میانجی‌گری کرده که بر بنیاد آن، طالبان توانست دو دیپلمات خود را به آلمان بگمارد و برلین نیز مهاجران بیشتر افغانستان را اخراج می‌کند.

این در حالی‌است که امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان روز گذشته در یک گفت‌وگوی تلفنی با محمد بن عبدالعزیز الخلیفی وزیر دولت در امور خارجه قطر، از نقش تسهیل‌گرانه این کشور در زمینه توافق تازه طالبان با دولت آلمان قدردانی کرد.

تلاش‌های طالبان برای افزایش تعامل با جامعه بین‌المللی، به‌ویژه کشورهای همچنان ادامه دارد و قطر از دیرباز به عنوان یکی از نزدیک‌ترین شرکای دیپلماتیک طالبان، نقش کلیدی در این روند ایفا کرده است.

قطر، میزبان اصلی مذاکرات صلح میان طالبان و حکومت پیشین افغانستان و نیز گفت‌وگوهای این گروه با آمریکا و سایر کشورهای غربی بوده است.

پیشنهاد:  رئیس فدراسیون وزنه‌برداری افغانستان عازم چین شد

این مذاکرات که در دوحه برگزار شد، منجر به توافق صلح میان طالبان و آمریکا در سال ۲۰۲۰ شد.

قطر در پیشرفت‌های تعاملات سیاسی و دیپلماتیک میان حکومت طالبان و آمریکا که منجر به سفر هیئت آمریکایی به کابل و آزادی زندانیان این کشور شد، نیز نقش سازنده و تسهیل‌گرانه داشت‌.

پیش از این طالبان همواره از قطر به عنوان یک میانجی معتبر و یک شریک منطقه‌ای مورد اعتماد که همواره نقش مهمی در ایجاد تفاهم و تسهیل مذاکرات بین این گروه و دیگر طرف‌ها ایفا کرده است، یاد و قدردانی کرده است.


بیشتر بخوانید:

رایزن فرهنگی سابق ایران در افغانستان: نتیجه عملکرد مهاجرستیزان تضعیف ایران است

یک اندیشمند علوم انسانی: حکومت طالبان اجازه نمی‌دهد زبان فارسی رشد کند

تلاش طالبان برای حفظ قدمت تاریخی یک مدرسه ۱۱۴ ساله در کابل

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=72992
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x