وکیل دادگستری: مشکل از فقدان قوانین مشخص است نه از مهاجران

به گزارش ایراف، فائزه رضازاده، وکیل دادگستری در نشست مهاجر پذیری در ایران با توجه به جامعه افغانستان گفت: بسیار متشکرم فرصتی برای بنده ایجاد شد که در خصوص مهاجران و پناهجویان افغانستانی صحبتی داشته باشیم، متاسفانه واژگان هنوز بعد از ۴۵ سال تعریف درستی از پناهجو، مهاجر و تبعه نداریم که این فاجعه حقوقی است.

رضازاده عنوان کرد: برخی اظهاراتی که در خصوص مهاجران صورت می‌گیرد، اساسا علمی نیست و برخی هم پشتوانه علمی دارد. بخشی از دلایل حضور افغان به امت اسلامی و نگاه‌های دینی برمی‌گردد و اکنون هم مسئله ایرانیت و ملی‌گرایی موضوعیت پیدا کرده است.

این وکیل دادگستری بیان کرد: تا پیش از مهاجرت گسترده مردم سوریه به دلیل جنگ ایران یکی از بزرگترین کشورهای مهاجر پذیر بود که مهاجران افغان را غالبا پذیرایی می کرد. اکنون به دلایل مختلف از جمله کمبود منابع، تحریم های غرب، وضعیت اقتصادی آشفته و مسائل امنیتی سبب شده تا مهاجران مظلوم افغانی نتوانند مدافعی داشته باشیم.

رضازاده بیان کرد: ما چند نسل ایرانیان افغانی تبار داریم که شهروند ایرانی نیستند، دولت در برهه‌ای به جای عمل کردن به قوانین و کنوانسیون‌‌های بین المللی سازوکار کارت آمایش را اجرا کرد، کارت آمایش در ظاهر کارت پناهندگی است اما مطابق قوانین بین المللی کارت پناهندگی نیست، منشأ امروز بحران ها افغان ها نیستند بلکه عدم وجود قوانین و سیاست‌های مشخص است.

وی افزود: ما حدود ۲۷ کارت شناسایی برای اتباع افغان داریم که هیچ کدام حقوق کامل را برای اتباع ایجاد نمی کنند، بحران ما از بعد از بازگشت طالبان ایجاد نشد بلکه به عدم وجود رفتار و سیاست های ما ایجاد شد، کاری که حاکمیت هم اکنون با اتباع انجام می دهد هم غیر قانونی و هم غیر اخلاقی است، اگر نمی خواستیم این افراد را قانونا به عنوان مهاجر تلقی کنیم پس چرا به این افراد کارت آمایش دادیم و هم اکنون با برچسب امینی همه را اخراج می کنیم؟

پیشنهاد:  اخراج مهاجران از کشورهای همسایه؛ طالبان از چین کمک خواست

رضازاده تصریح کرد: ما حتی یک کیس مهاجر افغانی نداریم که سیستم تعیین پناهندگی برای آن اجرا شده باشد، این افراد به صورت دستگی و گروهی به ایران آمده‌اند و حکومت نیز به صورت گروهی آنها را اخراج کرده که قطعا نمی تواند اجرای قانون باشد، ما نباید فراموش کنیم مردم ایران هم خیلی پذیرای حضور دائمی مردم افغانستان نبودند.

این وکیل دادگستری در پایان گفت: واژه‌هایی مانند مهمان پذیری و حسن همجواری نباید به صورت سخاوتمندانه خرج شوند، نمی توانیم این الفاظ را بکار بگیریم و فراموش کنیم که مردم یزد مدرسه کودکان افغانی را آتش زدند، در کل بسیاری از رفتار های درست و نادرست با اتباع افغانستانی صورت گرفته است.


بیشتر بخوانید:

مقابله با تروریسم و امنیت منطقه‌ای، محور گفت‌وگوی لاوروف و متقی

قیمت امروز طلا در افغانستان (چهارشنبه اول مردادماه 1404)

قیمت افغانی به تومان و دلار امروز چهارشنبه (یکم مردادماه ۱۴۰۴)

ترمیم روابط کابل-برلین؛ به نام مهاجران به کام طالبان

وزیر کشور آلمان: بسیاری از کشورهای اروپایی خواهان اخراج مهاجران به افغانستان هستند

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=72960
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x