به گزارش ایراف، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان، در نشستی به تشریح دستاوردهای یکساله این وزارت پرداخت و اعلام کرد که در چارچوب سیاست خارجی متوازن و اقتصادمحور، گامهای مهمی در گسترش روابط سیاسی و اقتصادی برداشته شده است.
متقی با اشاره به سه محور اصلی فعالیت وزارت خارجه در سال گذشته، گفت که گسترش روابط سیاسی، اقتصادی و خدمات کنسولی در کانون توجه بوده است.
وی از ارتقای سطح نمایندگی دیپلماتیک حکومت طالبان در کشورهای چین، امارات متحده عربی، پاکستان، ترکیه و روسیه به سطح سفیر خبر داد و افزود که بهزودی سفیر حکومت طالبان به قزاقستان نیز معرفی خواهد شد.
سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان همچنین از اعزام دیپلماتهای جدید به آلمان، نروژ، هند و اندونزی خبر داد و به رسمیتشناسی حکومت طالبان توسط روسیه به عنوان یک گام مهم اشاره کرد.
متقی در ادامه به حذف نام برخی از رهبران حکومت طالبان، از جمله سراجالدین حقانی، از فهرستهای سیاه و لیست جایزه برخی کشورها اشاره کرد و آن را بخشی از دستاوردهای دیپلماتیک یکساله اخیر دانست.
این در حالیست که تلاشهای دستگاه سیاست خارجی حکومت طالبان برای کسب مشروعیت بین المللی همچنان ناموفق بوده و به جز روسیه تاکنون هیچ کشوری حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.
طالبان اما میگویند که آنها در حال حاضر با دهها کشور جهان روابط دیپلماتیک و اقتصادی دارند و آن را به عنوان دستاورد خود در عرصه سیاست خارجی مطرح میکنند.
سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان در حالی از رفع تحریمها علیه برخی رهبران این گروه سخن میگوید که شماری از اعضای ارشد حکومت و رهبران طالبان همچنان در فهرست سیاه سازمانهای بینالمللی و کشورهای جهان قرار دارند و به تازگی نیز دادگاه بینالمللی کیفری دستور بازداشت ملا هبتالله آخوندزاده رهبر طالبان و عبدالحکیم حقانی، رئیس دادگاه عالی این گروه را صادر کرده است.
بیشتر بخوانید:
مقابله با تروریسم و امنیت منطقهای، محور گفتوگوی لاوروف و متقی
قیمت افغانی به تومان و دلار امروز چهارشنبه (یکم مردادماه ۱۴۰۴)