کابل و اسلام‌آباد آماده امضای توافق‌نامه تجارت ترجیحی هستند

به گزارش ایراف، روزنامه Business Recorder به نقل از منابع وزارت تجارت پاکستان گزارش داده که این توافق‌نامه امکان صادرات و واردات دوجانبه برخی از میوه‌ها و خشکبار را بدون تعرفه فراهم خواهد کرد.

براساس این گزارش، گفت‌وگوهای نهایی در اسلام‌آباد در حال انجام است و انتظار می‌رود این توافق‌نامه برخی مشکلات گذشته را که تحت تأثیر نفوذ هند در دوران ریاست‌جمهوری حامد کرزی و اشرف غنی به‌وجود آمده بود، برطرف کند.

در آن زمان، حکومت پیشین افغانستان خواستار واردات کالاهای هندی از طریق پاکستان بود، اما اسلام‌آباد هرگز این درخواست را نپذیرفت.

احمدالله زاهد، معاون وزارت صنعت و تجارت طالبان، همراه با تیمی از کارشناسان فنی، روز دوشنبه همین هفته برای گفت‌وگو با وزارت تجارت پاکستان وارد اسلام‌آباد شد.

پیش‌نویس این توافق‌نامه شامل یک «برنامه برداشت زودهنگام» (Early Harvest Program – EHP) است که هدف آن تسهیل تجارت میان دو کشور می‌باشد. این برنامه تعرفه‌ها و مالیات‌ها را بر برخی محصولات کشاورزی کاهش خواهد داد؛ از جمله:

از افغانستان: گوجه‌فرنگی (بادمجان رومی)، انگور، سیب و انار

از پاکستان: سیب‌زمینی (کچالو)، نارنگی (کینو)، موز (کیله) و انبه (آم)

توافق‌نامه همچنین روندی را برای تنظیم یک توافق‌نامه جامع تجارتی مبتنی بر عملکرد «برنامه برداشت زودهنگام» تعریف می‌کند. طبق این توافق‌نامه، محصولات کشاورزی باید در کشور صادرکننده برداشت یا جمع‌آوری شده باشند و همراه با «تصدیق‌نامه مبدا» از سوی نهادهای رسمی ارائه شوند.

برنامه برداشت زودهنگام از تاریخ ۱ آگوست ۲۰۲۵ آغاز شده و تا ۳۱ جولای ۲۰۲۶ ادامه خواهد یافت. امکان تمدید آن با توافق دوطرف وجود دارد. تمامی امتیازات بر اساس اصل مقابله‌به‌مثل و برابری اعطا خواهند شد.

پیشنهاد:  از کابل تا فلسطین؛ مسأله فلسطین و نگاه افغانستان

برای نظارت بر اجرای این برنامه، کمیته اجرایی توافق‌نامه (PTA) ایجاد خواهد شد که متشکل از نمایندگانی از وزارت صنعت و تجارت طالبان، وزارت تجارت پاکستان، گمرک‌ها و وزارت‌های کشاورزی دو کشور خواهد بود. این کمیته ماهانه نشست‌هایی برای بررسی پیشرفت برنامه برگزار خواهد کرد.

این توافق‌نامه پیش از این در سطح شورای تسهیل سرمایه‌گذاری خاص (SIFC) تصویب شده بود. همچنین یک نشست عالی‌رتبه در دفتر نخست‌وزیر پاکستان برای نهایی‌سازی پیش‌نویس آن برگزار شد که نشان‌دهنده تعهد هر دو کشور به تقویت همکاری‌های اقتصادی می‌باشد.


بیشتر بخوانید:

دیدار و رایزنی مسئولان وزارت‌های صنعت و تجارت طالبان و پاکستان

قیمت افغانی به تومان و دلار امروز چهارشنبه (یکم مردادماه ۱۴۰۴)

قیمت امروز طلا در افغانستان (چهارشنبه اول مردادماه 1404)

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=72855
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x