به گزارش ایراف، براساس خبرنامه وزارت انرژی و آب طالبان، منصور در ديدار با والى هرات ضمن بحث درباره اجرای پروژههاى انرژی و آب در اين ولايت، در مورد حل مشکلات مهاجرين بازگشتکننده از ايران نیز گفتوگو کرد.
سرپرست وزارت انرژی و آب طالبان همراه با رئیس عمومی حوزه دریایی هريرود مرغاب از روند کار پروژه سد بخش آباد بازديد کرده و بر تکميل کار تونلهاى انحرافى اين سد تاکيد کرد.
خبرنامه افزود که کار تونلهای انحرافی سد یادشده پیشرفت ۹۰ درصدی داشته و بعد از تکمیل شدن آن، کار بند خاکی آغاز خواهد شد.
گفتنیاست که سد بخشآباد فراه، در فاصله ۳۵ کیلومتری شهرستان فراهرود فراه موقعیت دارد و با پایان کار آن، بنا برادعای طالبان، زمینه آبیاری بیش از (۱۰۰۰۰۰) جریب زمین کشاورزی فراهم میشود.
طالبان اعلام کردهاند که در صورت تکمیل روند بازسازی، سد بخشآباد ظرفیت تولید ۲۷ مگاوات برق را خواهد داشت.
بخش بزرگی از ساخت این سد در دوران حکومت پیشین افغانستان انجام شده بود.
این در حالی است که با وجود اعلام پیشرفت در پروژههای سدسازی در مناطق غربی افغانستان، موضوع حقابه ایران همچنان بدون راهحل باقی مانده است.
حکومت پیشین افغانستان و طالبان در گذشته خشکسالی و تغییرات اقلیمی را مانع دادن حقابه ایران، عنوان کردند.
افغانستان و ایران در سال ۱۳۵۱ خورشیدی معاهدهای را در باره حقابه رودخانه هلمند امضا کرده بودند. بر اساس این معاهده، حقابه ایران از رودخانه هلمند معادل ۸۲۰ میلیون متر مکعب در سال است که با درنظر گرفتن وضعیت بارندگی در ماهها و فصول مختلف سال میتواند متفاوت باشد.
با روی کارآمدن حکومت طالبان در افغانستان، موضوع حقابه ایران با مقامهای این حکومت نیز مطرح شد که طالبان گفتهاند که مشکلاتی ناشی از تغییر اقلیم و خشکسالی مانع اجرای این تفاهم میشود.
مقامهای طالبان در همین راستا در دیدار با سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در اواخر سال گذشته خورشیدی گفتند: «ما به مردم هلمند، نیمروز [در افغانستان] و سیستان و بلوچستان [در ایران] به یک دید مینگریم و تلاش میکنیم آب به هر دو طرف برسد و این موضوع هیچ مانعی ندارد و تنها بستگی به افزایش بارندگیها دارد.»
بیشتر بخوانید:
قیمت امروز طلا در افغانستان (چهارشنبه اول مردادماه 1404)
قیمت افغانی به تومان و دلار امروز چهارشنبه (یکم مردادماه ۱۴۰۴)