به گزارش ایراف، در کار شیوه تازهای که این وزارتخانه همگانی کرده آمده است که دانشآموزان افغانستان باید دارای مدرک معتبر صادرشده از سوی مرکز امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور ایران باشند.
این افراد میتوانند با دست داشتن معرفینامه – سندی که توسط دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی یا مرکز امور اتباع و مهاجران خارجی صادر میشود به مدارس مراجعه کنند.
با این حال، در این کارشیوه آمده: «ثبتنام دانشآموزان اتباع خارجی در مناطق غیرمجاز، ممنوع است.»
به این افراد توصیه شده تا برای تکمیل اطلاعات و دریافت معرفینامه، به دفاتر تعیینشده در نزدیکترین منطقه مجاز یا ادارات کل امور اتباع و مهاجران خارجی مراجعه کنند.
از سوی دیگر، شهروندان افغانستان که دارای «مدرک اقامت ویژه» هستند و یا هم از مادر ایرانی متولد شدهاند، از محدودیت ثبتنام در مناطق ممنوعه مستثنی میباشند.
مطابق این کارشیوه، شرکت دانشآموزان افغانستان در مسابقات علمی، فرهنگی و المپیادها تا سطح ملی مجاز است.
در پیوست این کارشیوه آمده که مهاجران افغانستان، فارغ از نوع اقامتشان، تنها در قم و البرز (از میان ۳۱ استان) با هیچ ممنوعیتی برای اقامت – و بهدنبال آن، آموزش – روبهرو نیستند.
در حالیکه در باقی استانها، این افراد با محدودیتهای جزئی و یا کلی روبرو هستند.
بهطور مثال در منطقه خجیر منطقه ۱۳ تهران، مهاجران افغانستان اجازه اقامت ندارند (محدودیت جزئی). در گیلان، لرستان، مازندران، همدان، چهارمحال و بختیاری، و آذربایجان شرقی، اقامت مهاجران افغانستان در سطح استان ممنوع است (ممنوعیت کلی).