به گزارش ایراف، به نقل از وبسایت خبری «یوراکتیف»، او در یک نشست غیررسمی در شورای امور داخلی اتحادیه اروپا گفت: «ما بارها گفتهایم که اخراجهایی که از سوی ما به افغانستان صورت گرفته، توجه دیگر کشورها را نیز جلب کرده است. این کشورها هم دوست دارند گامهای مشابهی بردارند.»
دوبرینت افزود یکی از موضوعات کلیدی مورد بحث این است که «آیا و چگونه این امر میتواند محقق شود.»
جمعه گذشته، برلین دومین گروه مهاجران را پس از رویکار آمدن طالبان، به افغانستان اخراج کرد.
برخی رسانههای آلمانی گزارش دادند که دولت آلمان در نظر داشت که اگر این اخراج با موفقیت انجام شود، کنسولگری افغانستان را به طالبان واگذار کند.
اشتفان کورنلیوس، سخنگوی دولت آلمان روز گذشته تایید کرد که این کشور برای تسهیل اخراج مهاجران افغانستان، دو دیپلمات طالبان را پذیرفته است.
او گفت که این دیپلماتها در سفارت افغانستان در برلین و کنسولگری این کشور در بُن مستقر خواهند شد.
وزیر کشور آلمان احتمال پیگیری توافقهای مهاجرتی مستقل از سوی آلمان را رد نکرد و یادآور شد که شمار فزایندهای از کشورها «برنامههای پیشرفتهای برای ایجاد چنین سازوکارهایی در دست دارند».
وی گفت: «ما به کشورهای شریک، ترجیحاً نزدیک به کشورهای مبدأ، نیاز داریم که از طریق توافقنامههای خاص بتوانند پناهجویان ردشده را پذیرفته و به شکلی آبرومندانه در نزدیکی وطنشان اسکان دهند. این ایدهی اصلی است که از حمایت کامل ما برخوردار است.»
اظهارات دوبرینت پس از بیانیه وزیران کشور اتحادیه اروپا در روز جمعه مطرح شد که اعلام کردند: «بازگرداندن به افغانستان و سوریه باید امکانپذیر باشد.»
این بیانیه از سوی آلمان، فرانسه، لهستان، اتریش، دانمارک، چک و کمیساریای امور داخلی اتحادیه اروپا صادر شده بود.