به گزارش ایراف، فصیحالدین فطرت، امروز(سهشنبه، ۳۱ تیرماه) در نشست تشریح دستاوردهای یکساله وزارت دفاع طالبان گفت: این وزارتخانه همواره تدابیر جدی، قاطعانه و متناسب را در برابر تهدیدات بالفعل و بالقوه که متوجه تمامیت ارضی افغانستان در حال و آینده باشد، اتخاذ کرده و پایبند به اصل عدم مداخله، حسن همجواری و احترام متقابل با همسایگان است.
او در بخشی از سخنانش گفت: «در مورد داعش که از آن طرف مرز میآید، از کجا میآید. اصلاً همین پروژه داعش خودش یک جنگ روانی و تبلیغاتی بیش نیست.»
فطرت تصریح کرد: «امنیت کامل در افغانستان تامین است و سروصدایی که از داعش میشود، یا از تروریستهای بیرونی که گویا در افغانستان حضور دارند؛ به جز یک جنگ تبلیغاتی، یک تبلیغات علیه حکومت امارت اسلامی و مشوش ساختن اذهان دیگران در قبال افغانستان هیچ چیز دیگری نیست.»
او خاطرنشان کرد که گروه داعش در افغانستان پایگاه و منطقهای را در دست ندارد و عملیاتی نیز نمیتواند انجام دهد.
این مقام طالبان در حالی مقوله داعش را در افغانستان را جنگ روانی میخواند در تاریخ ۱۹ خردادماه امسال نیروهای حکومت سرپرست عملیاتی را علیه داعش در قلب کابل راهاندازی کردند.
براساس اعلام طالبان، این عملیات در ناحیه پانزدهم شهر کابل بر یک مخفیگاه گروه داعش انجام شده بود که در نتیجه آن دو عضو داعش نیز کشته شدند.
با این حال، پیش از این مقامهای امنیتی روسیه و اعضای مجلس نمایندگان آمریکا نیز از حضور قابل ملاحظهای گروههای تروریستی در افغانستان خبر داده و ابراز نگرانی کرده بودند.
آندری بلوسوف، وزیر دفاع روسیه چندی پیش در نشست شورای وزیران دفاع کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی نیز هشدار داد که احتمال نفوذ گروههای رادیکال از افغانستان به خاک کشورهای هممرز و فراتر از آن وجود دارد. به گفته وی، بیش از ۲۰ گروه رادیکال با بیش از ۱۵ هزار نیرو در افغانستان حضور دارند.
در همین حال، یوری کوکوف، معاون دبیر شورای امنیت روسیه، نیز اخیرا هشدار داده که نفوذ «فزاینده» داعش در افغانستان تهدید جدی برای ثبات آسیای مرکزی و حتی قلمرو روسیه محسوب میشود.
از سوی دیگر، بیل هایزنگا رییس کمیته فرعی روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در امور جنوب و آسیای میانه هم ادعا کرده که پس از خروج نیروهای آمریکایی، افغانستان بار دیگر به پناهگاه امن گروههای تروریستی تبدیل شده که در حال افزایش نیرو و تواناییهای خود برای انجام حملهها در سطح منطقه و جهاناند.
بیل هایزنگا در نشست این کمیته افزوده که تهدیدهایی از سوی گروههایی مانند داعش خراسان و تحریک طالبان پاکستان به بالاترین سطح تاریخی رسیده است.
همچنین، سارا ادمز، مامور پیشین سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا)، هم چندی پیش، فهرستی متشکل از اعضای بلندپایه گروههای داعش، القاعده و تحریک طالبان پاکستان(تیتیپی) را منتشر کرد و مدعیشد که آنان هماکنون در افغانستان حضور دارند.
با این همه، طالبان در واکنش به این ادعاهای مقامهای روسی و آمریکایی گفته بود: ما بهشدت ادعای مطرحشده از سوی مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا و مقامهای روسی را رد میکنیم که گویا گروههای خارجی در افغانستان حضور دارند یا تهدیدی از خاک افغانستان سرچشمه میگیرد.
طالبان در گذشته نیز، بارها تأکید کرده که گروههای تروریستی به ویژه داعش در افغانستان سرکوب شده و از خاک این کشور علیه دیگر کشورها استفاده نخواهد شد.