به گزارش ایراف، بر اساس بیانیه دولت انگلیس، نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان با شماری از مقامهای بلندرتبه طالبان از جمله سرپرست وزارتهای کشور، دفاع، بهداشت و امور مهاجرین و بازگشتکنندگان دیدار کرد.
در بیانیه آمده است که در این نشستها موضوعاتی از جمله بازگشت مهاجران از ایران و پاکستان، «عفو عمومی اعلامشده از سوی طالبان، وضعیت حقوق بشر، روند سیاسی تحت رهبری سازمان ملل در دوحه، و آینده تعامل دوجانبه انگلیس و افغانستان» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بر اساس این بیانیه، نماینده ویژه انگلستان درباره این سفر گفته است: «ما همچنان بهشدت نگران بحران انسانی جاری در افغانستان و چالشهای مربوط به حمایت از بازگشتکنندگان از ایران و پاکستان هستیم.»
او گفته است: «در این دیدارها نگرانی جدی دولت انگلیس نسبت به رفتار طالبان با زنان و دختران را نیز مطرح کردم. دولت انگلیس از طالبان میخواهد به حقوق بشر همه شهروندان افغان احترام بگذارد و با تمامی اقشار جامعه در گفتوگو درباره آینده افغانستان وارد تعامل شود.»
در بیانیه آمده است که نماینده ویژه انگلیس در امور افغانستان همچنین در این سفر با شماری از گروههای جامعه مدنی افغانستان، نمایندگان دیپلماتیک منطقه و موسسات غیردولتی فعال در عرصه بهبود زندگی مردم این کشور دیدار کرد.
وی در این باره گفته است: «بهبود وضعیت افغانستان تنها در صورتی امکانپذیر است که همه طرفها بهطور سازنده در روند سیاسی تحت رهبری سازمان ملل شرکت کنند و به تعهدات بینالمللی خود پایبند بمانند.»
در بیانیه آمده است که سفر لیندسی همزمان بود با برگزاری رویدادی در لندن درباره حمایت دولت انگلیس از ابتکار «نخستین غذاها برای افغانستان» که توسط یونیسف اجرا میشود. این طرح قرار است به ۱.۷ میلیون کودک در تمام ۳۴ ولایت افغانستان کمکرسانی کند و از سوءتغذیه در میان کودکان خردسال جلوگیری نماید.
از میان کشورهای غربی، انگلیس تنها کشوری است که پس از حاکمیت مجدد حکومت طالبان تعامل خود با طالبان را کماکان حفظ کرده است و برخلاف دیپلماتهای دیگر کشورهای غربی به ویژه آمریکا، مقامات انگلیسی بطور مرتب به کابل سفر میکنند.
علاوه بر این سفرهای دیپلماتیک، آن چه که سیاست انگلیس در قبال افغانستان پسا جمهوریت را بیشتر متمایز میکند، سیاست تعامل محدود آن با حکومت طالبان است.
بررسی متن مذاکرات مقامات انگلیسی با مقامات حکومت طالبان نشان میدهد، انگلیسیها علاوه بر این که با احتیاط از برخی سیاستهای حکومت طالبان تمجید کردهاند، به این نکته تاکید داشتهاند که از جنگ در افغانستان حمایت نمیکنند و در این راستا هیچ یک از گروههای نظامی مخالف حکومت طالبان را حمایت نخواهند کرد.
دستور وزارت خارجه انگلیس برای تعطیلی سفارت افغانستان در لندن که در اختیار دیپلماتهای باقی مانده از زمان جمهوریت بود، یکی از نشانههای بارز حمایت لندن از حکومت طالبان است.
از سوی دیگر، در این اواخر موضوع «درز اطلاعات» نظامیان پیشین افغان که سابقه همکاری با نیروهای انگلیس در افغانستان را داشتند، نیز مطرح است.
در فوریه ۲۰۲۲ وزارت دفاع انگلیس هویت نظامیان پیشین افغان همکار با نیروهای غربی را فاش کرد.
هرچند وزارت دفاع انگلیس آنرا یک خطای غیرعمدی خوانده اما بربنیاد گزارشهای تلگراف و دیلیمیل این خطای مشکوک اطلاعاتی تاکنون پیامدهای مرگباری برای نظامیان پیشین افغانستان داشته و دهها نفر از آنان توسط طالبان کشته شدند.
بیشتر بخوانید:
نماینده ویژه انگلیس: افغانستان تنها با گفتوگوی فراگیر پیشرفت میکند