به گزارش ایراف، براساس خبرنامه وزارت خارجه طالبان که امروز (سهشنبه، ۳۱ تیرماه) انتشار یافت، دوطرف در این مکالمه تلفنی، در مورد روابط دوجانبه میان طالبان و قطر، روند بازگشت ۸۱ نفر از افغانها از آلمان، مراحل باقیمانده این روند، و همچنین موجهای اخیر بازگشت مهاجرین به افغانستان گفتوگو کردند.
متقی، روابط طالبان و قطر را رو به گسترش خواند و از نقش تسهیلگرانه این کشور در گفتوگوها با جمهوری فدرال آلمان قدردانی کرد.
سرپرست وزارت خارجه طالبان، ابراز امیدواری کرد که با کمک نهادهای بشردوستانه، افغانهای بازگشته از آلمان بتوانند در کشور زندگی عادی خود را از سر بگیرند.
او همچنین اطمینان داد که افغانهای مقیم در آلمان از سوی دیپلماتهای طالبان، خدمات کنسولی را بهصورت شفاف دریافت خواهند کرد و مراحل بعدی گفتوگوها نیز به شکل مثبت پیش خواهد رفت.
در همین حال، محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر دولت قطر در امور خارجه، گفت که افغانستان در سیاست خارجی دولت قطر جایگاه ویژهای دارد.
او پیشرفت اخیر میان طالبان و آلمان با تسهیلگری قطر را مهم دانست و وعده داد که دولت قطر در مراحل بعدی این روند نیز به نقش مثبت خود ادامه خواهد داد.
وزیر دولت قطر همچنین افزود که کشورش موج اخیر بازگشت مهاجرین به افغانستان را از نزدیک زیر نظر دارد و در همکاری با نهادهای مربوطه، تلاش دارد تا در مدیریت این وضعیت با حکومت افغانستان همکاری کند.
این در حالی است که پیشتر منابع گفتهاند که پذیرش دو دیپلمات طالبان در سطح کنسولی در برلین و بن در بدل اخراج مهاجران انجام شده و آلمان به دو دیپلمات طالبان ویزا صادر خواهد کرد تا در سطح کنسولی در برلین و بن کار کنند.
پیش از این خبرگزاری فرانسه گزارش داد که طالبان دو نماینده به آلمان فرستادهاند تا به هماهنگی روند اخراج پناهجویان افغانستان کمک کنند.
این اقدام چند روز پس از آن صورت میگیرد که آلمان ۸۱ شهروند افغانستان محکوم به جرایم را به کشورشان بازگرداند.
سخنگوی دولت آلمان، اشتفان کورنلیوس، روز دوشنبه اعلام کرد که این دو نماینده در چارچوب «تماسهای فنی» میان برلین و طالبان و با میانجیگری قطر به آلمان اعزام شدهاند.
بهگفته او، این نمایندگان قرار است در سفارت افغانستان در برلین و کنسولگری آن در شهر بن فعالیت کنند.
گفتنیاست که تلاشهای طالبان برای افزایش تعامل با جامعه بینالمللی، بهویژه کشورهای همچنان ادامه دارد و قطر از دیرباز به عنوان یکی از نزدیکترین شرکای دیپلماتیک طالبان، نقش کلیدی در این روند ایفا کرده است.
قطر، میزبان اصلی مذاکرات صلح میان طالبان و حکومت پیشین افغانستان و نیز گفتوگوهای این گروه با آمریکا و سایر کشورهای غربی بوده است.
این مذاکرات که در دوحه برگزار شد، منجر به توافق صلح میان طالبان و آمریکا در سال ۲۰۲۰ شد.
قطر در پیشرفتهای تعاملات سیاسی و دیپلماتیک میان حکومت طالبان و آمریکا که منجر به سفر هیئت آمریکایی به کابل و آزادی زندانیان این کشور شد، نیز نقش سازنده و تسهیلگرانه داشت.
پیش از این طالبان همواره از قطر به عنوان یک میانجی معتبر و یک شریک منطقهای مورد اعتماد که همواره نقش مهمی در ایجاد تفاهم و تسهیل مذاکرات بین این گروه و دیگر طرفها ایفا کرده است، یاد و قدردانی کرده است.
بیشتر بخوانید:
رئيس کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان خواهان بازگشت مصون مهاجران افغان شد
انتقاد سپنتا از روابط آلمان و طالبان: آلمانیها چشمبسته به دولت خود اعتماد نکنند