رئیس ستاد ارتش طالبان: هیچ تجاوزی بی‌پاسخ نخواهد ماند

به گزارش ایراف، وی که درباره دستاوردهای یکساله وزارت دفاع طالبان صحبت می‌کرد، افزود که نیروهای دفاعی افغانستان در برابر رفتارهای قلدرمآبانه برخی کشورهای همسایه نیز واکنش لازم را نشان داده‌اند و اجازه نخواهند داد که مرزهای این کشور مورد تهدید قرار گیرد.

فطرت درباره هواپیماهای نظامی که در جریان سقوط کابل به دست طالبان از افغانستان خارج شده‌است نیز گفت: «از هیچ تلاش و سعی برای بازگرداندن این هواپیماها به کشور دریغ نکرده‌ایم و همچنان این موضوع را پیگیری می‌کنیم، هرچند تاکنون موفق به قانع کردن طرف مقابل نشده‌ایم.»

رییس ستاد ارتش طالبان تعداد نیروهای ارتش این گروه را بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت با این ظرفیت، توان لازم برای حفاظت از مرزها وجود دارد.

او همچنین گفت که تنش‌های مرزی گاه‌گاهی به دلیل ضعف حکومت‌داری در آن سوی مرزها رخ می‌دهد و نیروهای افغان در برابر آن ایستادگی خواهند کرد.

طالبان در حالی از تسلط کامل بر مرزها سخن می‌گوید که پس از حاکمیت دوباره بر افغانستان درگیری‌‌های متعددی مرزی را با کشورهای همسایه تجربه کرده است.

به تایید سخنگوی وزارت کشور طالبان این گروه فقط در دو سال اول حاکمیت خود با کشورهای همسایه از جمله پاکستان، ایران، ترکمنستان و ازبکستان تقریبا ۵۰ درگیری مرزی داشته است.

با این حال، در سال‌های اخیر طالبان با سایر همسایگان بجز پاکستان درگیری مرزی قابل توجهی نداشته است.

درگیری‌های مرزی با پاکستان بیشتر به دلیل خط مرزی دیورند است که از دیر زمان مورد اختلاف بین حاکمیت‌های دو کشور بوده است.

حاکمان وقت انگلیس مرز موسوم به «خط دیورند» را در سال ۱۸۹۳ مشخص کردند. اما طالبان این مرز را به رسمیت نمی‌شناسد و از آن به عنوان «خط فرضی» یاد می‌کند.

پیشنهاد:  محیط زیست افغانستان در معرض نابودی؛ سازمان ملل خواستار اقدام فوری شد

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان در سال ۱۴۰۲ در همین راستا گفته بود که «طالبان نه می‌توانند خط دیورند را به عنوان مرز رسمی بین دو کشور به رسمیت بشناسند و نه آن را می‌پذیرند.»

تنش‌های مرزی میان طالبان و پاکستان پیش از این نگرانی‌های را نیز به همراه داشته و پای مقام‌های بلندپایه پاکستان را برای گفت‌وگو به افغانستان کشانده است.

از سوی دیگر این تنش‌ها در برخی موارد منجر به مسدود شدن گذرگاه‌های مهم میان دو کشور از جمله تورخم شده که میلیون‌ها دلار به تجار دو طرف مرز زیان وارد کرده است.


بیشتر بخوانید:

سرنوشت نامعلوم بیش از یک میلیون مهاجر افغان در پاکستان

والی طالبان در هرات خواستار توسعه روابط اقتصادی افغانستان و اندونزی شد

افغانستان بازار کلیدی برای کالاهای پاکستانی؛ سفیر طالبان خواستار گسترش تجارت دوجانبه شد

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=72685
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x