به گزارش ایراف، به نقل از روایت؛ منابع آگاه گفتهاند که افراد وابسته به گروه تیتیپی در ماههای اخیر در کابل و شهرهای دیگر به دنبال شرکتهایی بودهاند که پهپادهای چینی یا کوادکوپتر وارد میکنند.
به گفته منابع هدف تیتیپی تنها خرید نیست، بلکه جذب دانشجویان فنی برای تغییر کاربری این پهپادها به ابزارهای تجسسی و بمبافکن است.
یک منبع آگاه میگوید جنگجویان تیتیپی تلاش دارند با تغییر در قطعات فنی پهپادها، آنها را به سیستمهای شناسایی و حمل بمب مجهز کنند.
منابع میافزایند که این گروه همچنین از طالبان افغانستان، پهپاد تقاضا کرده، اما با مخالفت روبهرو شده است.
به گفته منابع، جنگجویان طالبان پاکستانی با الهام از جنگ اوکراین و الگوگیری از پهپادهای ساخت ایران، به دنبال دستیابی به پهپادهایی با قابلیت دید در شب و دوربین حرارتی هستند، تا بتوانند تحرکات ارتش پاکستان را در مرز زیر نظر بگیرند.
این در حالیاست که پیشتر محمدحسین باقری، مدیر اندیشکده اقبال، در مقالهای تحلیلی نوشته بود که تیتیپی در این اواخر به توانایی حملات پهپادی دست یافته است.
او گفته بود که پس از خروج آمریکا از افغانستان و قدرتگیری طالبان در کابل، تیتیپی با بهرهگیری از فضای امنیتی به افغانستان پناه برده و فعالیتهای خود را در مناطق مرزی و بهویژه ایالت خیبر پختونخوا تشدید کرده است.
باقری تأکید کرده بود که دو حمله پهپادی در وزیرستان شمالی و جنوبی در بهار ۲۰۲۵، نشانهای روشن از توانایی جدید این گروه در استفاده از پهپادهای نظامی است.
طبق گزارش ارتش پاکستان، پهپادهای مورد استفاده در این حملات از حمایت مالی خارجی، بهویژه هند، بهرهمند بودهاند.
به اعتقاد باقری، استفاده از پهپادها توسط گروههای تروریستی، همانند تیتیپی، معادلات جنگی را دگرگون میکند و تهدیدی گسترده و غیرقابل پیشبینی بهوجود میآورد؛ چرا که این ابزار هم ارزان است و هم بدون نیاز به درگیری مستقیم، امکان ضربه زدن دقیق به اهداف را فراهم میکند.
بیشتر بخوانید:
سرنوشت نامعلوم بیش از یک میلیون مهاجر افغان در پاکستان
تردد روزانه بیش از ۱۰۰۰ کامیون در مرز دوغارون؛ خروج ۸۰۰ هزار افغانستانی غیرمجاز از ایران